Over ons

Hét Postkantoor
Theater Het Postkantoor is gevestigd in een monumentaal pand in het hart van de gemeente Stede Broec, West-Friesland. Hét Postkantoor is geschikt voor vele doeleinden zoals theatervoorstellingen, filmvertoningen, en (zakelijke) events.

Bezoekadres
Hét Postkantoor
Hoofdstraat 17
1611 AA Bovenkarspel
info@hetpostkantoor.info
Tel: 0228 743910

Openingstijden theaterkassa
Maandag t/m vrijdag: van 14.00 uur tot 16.00 uur
Voorstellingsdagen: vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling
In de schoolvakanties, bij de start van de kaartverkoop voor een nieuw seizoen en tijdens de zomermaanden kunnen aangepaste openingstijden gelden. Dit wordt vermeld op de homepage van deze website.

Technische informatie
Technici en theatergezelschappen kunnen hier terecht voor de technische fiche van ons theater en enkele overzichtstekeningen van de zaal.


Routebeschrijving

Met de trein
Hét Postkantoor bevindt zich op 2 minuten loopafstand van NS Station Bovenkarspel – Grootebroek. Bij het verlaten van het NS Station loopt u rechtdoor de Stationslaan uit. Aan het einde van de straat ziet u aan de overkant van de weg Hét Postkantoor.

Met de auto
Vanaf A7 Amsterdam/Hoorn
Rijdend op de A7 richting Den Helder neemt u afslag 9-Hoorn-Noord en voegt u in op de Westfrisiaweg/N302 richting Enkhuizen/Lelystad. Ga verder op de N302. Sla na ongeveer 15 km rechtsaf richting Bovenkarspel/Grootebroek, naar de Dirk Essenlaan/Esdoornlaan. Na 350 meter komt u bij een rotonde, Neem hier de eerste afslag naar zodat u op de Dirk Essenlaan blijft. Neem hierna de eerste afslag links naar De Tuin. Vervolg uw weg langs het winkelcentrum. De weg buigt af naar rechts en wordt de Rozeboomlaan. Rozeboomlaan buigt af naar links en wordt Hoofdstraat. Theater Hét Postkantoor bevindt zich in de bocht aan uw linkerhand. U kunt parkeren bij Hét Postkantoor of bij één van de parkeerterreinen van Winkelcentrum Het Streekhof (let op: blauwe zone). Voor parkeren bij Hét Postkantoor rijdt u nog 85 meter door waarna u links het parkeerterrein op kunt.

Vanaf N302 Lelystad/Enkhuizen
Rijdend op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen neemt u het eerste stoplicht rechtdoor. Bij het tweede stoplicht gaat u rechtsaf, u blijft op de N302 richting Enkhuizen. U rijdt onder het spoor door, bij het eerst volgende stoplicht gaat u linksaf naar het Westeinde. Volg deze weg gedurende 2,7 km. De weg gaat van Westeinde over in Hoofdstraat. Aan het einde van de Hoofdstraat vindt u Theater Het Postkantoor. U kunt parkeren bij Hét Postkantoor of bij één van de parkeerterreinen van Winkelcentrum Het Streekhof (let op: blauwe zone).


Dagelijkse leiding Stichting Evenementen Postkantoor Stede Broec
Maartje van Kraaij, algemeen manager
Elaine Deege, coördinator
Paul Hutschemaekers, technisch coördinator
Adriaan Bruin, programmeur

      

 

Bestuur Stichting Evenementen Postkantoor Stede Broec
Astrid Honing, voorzitter
Hugo van Driel, bestuurslid
Bep Bregman, bestuurslid
Henk Verreijen, bestuurslid


Huisregels van Het Postkantoor

  • Na aanvang van de voorstelling/film is het alleen toegestaan de zaal te betreden op aanwijzing van medewerkers van Hét Postkantoor. Toegang na aanvang kan niet gegarandeerd worden.
  • Het maken van foto’s, video- en/of geluidsopnamen is alleen toegestaan na vooraf verkregen schriftelijke toestemming van Hét Postkantoor.
  • In de theaterzaal is het niet toegestaan mobiele telefoons aan te hebben staan.
  • Gasten zijn verplicht aanwijzingen van het personeel van Hét Postkantoor op te volgen.
  • Gasten die zich niet houden aan de huisregels en/of aanwijzingen van personeel van Hét Postkantoor kan worden verzocht om Hét Postkantoor verlaten.
  • In alle situaties waarin bovenstaande huisregels niet voorzien beslist de leiding van Hét Postkantoor.

Algemene voorwaarden

  • Gereserveerde kaarten dienen binnen 14 dagen te worden afgehaald en betaald bij de kassa. Haalt u de kaarten niet binnen deze termijn op, dan komt uw reservering te vervallen. Valt de voorstellingsdatum binnen de termijn van 14 dagen, dan dienen de kaarten uiterlijk een half uur voor aanvang te zijn afgehaald en betaald.
  • Bent u verhinderd? Het is mogelijk om uw kaarten om te ruilen voor een andere voorstelling of de kaarten te retourneren. Kijk hier voor de annuleringsvoorwaarden.
  • Het Postkantoor behoudt zich het recht voor om acties te houden. Aanbiedingen of kortingen gelden niet voor reeds gekochte kaarten.
  • Bij annulering door Het Postkantoor ontvangt u het aankoopbedrag retour.

ANBI

Theater en filmhuis Hét Postkantoor maakt via deze website de voor de ANBI status vereiste gegevens openbaar.

De officiële naam is: Stichting Theater Exploitatie “Het Postkantoor” Stede Broec (S.T.E.P.S.), ook aan te duiden als Stichting Theater Het Postkantoor of  Stichting STEPS

KvK-nummer:  54677955
Fiscaalnummer:  8513.98.790
Gevestigd: Hoofdstraat 17, 1611 AA Stede Broec
Postadres: Hoofdstraat 17, 1611 AA Stede Broec
Tel: 0228 743 910
info@hetpostkantoor.info

De bestuurssamenstelling is als volgt:
Astrid Honing, voorzitter a.i.
Hugo van Driel, bestuurslid
Bep Bregman, bestuurslid
Henk Verreijen, bestuurslid

Doelstelling
De stichting heeft als doel:
– het bevorderen van de culturele vorming en ontwikkeling van alle inwoners van de gemeente Stede Broec;
– het zijn van een cultureel ontmoetingsplek in de regio, waar inwoners uit de gemeente Stede Broec en de omliggende gemeenten graag willen komen om kennis te maken met en te genieten van professionele podiumkunsten dan wel andere culturele evenementen, die vermaken, inspireren en tot nadenken zetten;
– het zijn van een gastvrije en inspirerende omgeving voor amateurkunstbeoefenaars en haar bezoekers;
– het bedenken, ontwikkelen, organiseren, plannen en tot uitvoering brengen van evenementen (activiteiten) in de gemeente Stede Broec om daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan het aantrekkelijk maken en houden van de regio;
– en het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

2. De stichting beoogt het algemeen nut.
3. De stichting heeft geen winstoogmerk. Indien en voor zover deze stichting commerciële activiteiten verricht, bijvoorbeeld middels het exploiteren van ruimten in het monumentale (voormalige) postkantoor waarin de stichting is gevestigd en waarvoor zij is opgericht, doet zijn dat uitsluitend en alleen ter ondersteuning en uitvoering van het hiervoor omschreven doel en komen de inkomsten volledig ten goede aan de hiervoor omschreven doelstellingen.

Beloningsbeleid:
De stichting heeft geen betaalde bestuursleden. De bestuursleden ontvangen een onkostenvergoeding.

Profiel:
Theater voor professionele podiumkunsten. Faciliteert filmvertoningen, amateurkunstvoorstellingen en schoolvoorstellingen en coördineert de zakelijke verhuur van de ruimtes.

Downloads

Jaarverslag 2019

Beleidsplan STEPS

Activiteitenplan STEPS

Zoeken