Veelgestelde vragen

Het is voor iedereen even wennen aan een nieuw, tijdelijk normaal. Daarom zetten we de meest voorkomende vragen die u als bezoeker zou kunnen hebben voor u op een rijtje. Heeft u toch nog een andere vraag? Schroom dan niet en stel uw vraag op info@hetpostkantoor.info. Wij helpen u graag!

Hoe weet ik of een voorstelling doorgaat?
Wij volgen de maatregelen van het kabinet op de voet. Wanneer dit gevolgen heeft voor geplande voorstellingen en films zal dit zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd via onze website en social media kanalen. Bezoekers die al kaarten hadden gekocht worden per mail en/of telefonisch geïnformeerd over eventuele verplaatsing of annulering.

Hoe kom ik aan kaarten?
Wij adviseren u om uw kaarten online te bestellen. Is dit niet mogelijk, dan kunt u ook terecht bij onze theaterkassa. Bij de kassa kunt uitsluitend met PIN betalen. Heeft u vragen over een bestelling of reservering? Mail dan naar info@hetpostkantoor.info of spreek een boodschap in op onze voicemail via 0228-743910.

Ik heb kaarten voor een voorstelling, maar ik heb gezondheidsklachten of een huisgenoot met koorts op de dag van de voorstelling. Wat moet ik doen?
Als u of iemand in uw huishouden last heeft van klachten, kunt u uw kaarten annuleren en om laten zetten in een tegoed. Met uw tegoedbon kunt u zodra u weer klachtenvrij bent een andere voorstelling in ons theater bezoeken.
Annuleren kan uitsluitend per mail naar info@hetpostkantoor.info. Kom dus niet zelf naar Het Postkantoor! Annuleren kan tot 12.00 uur op de dag van de voorstelling. Vindt de voorstelling ’s ochtends of ’s middags plaats, dan dient uw annulering uiterlijk één dag van tevoren vóór 16.00 uur bij ons binnen te zijn.
Let op: komt u ondanks deze mogelijkheid om per mail te annuleren met (lichte) gezondheidsklachten toch naar Het Postkantoor, dan vormt u een risico voor alle andere aanwezigen. U wordt dan verzocht om direct naar huis te gaan en komt onder geen beding meer in aanmerking voor een tegoedbon.

Bij welke klachten blijf ik thuis?

 • Bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)  
 • Bij verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid; dit geldt ook wanneer iemand uit uw huishouden dergelijke klachten heeft.

Welke maatregelen zijn er genomen zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden?

 • In het gebouw zijn vaste gemarkeerde routes aangebracht om voldoende afstand te kunnen houden tot uw medebezoekers. Onze medewerkers houden toezicht op een veilig gebruik van deze routes.
 • Bezoekers wordt verzocht om op een van tevoren bepaald tijdslot te komen. Zo kunnen wij de bezoekersstroom optimaal spreiden. Het aan u toegewezen tijdslot wordt vermeld in de servicemail die u enkele dagen voor uw bezoek van ons ontvangt.
 • In de theaterzaal is het aantal beschikbare zitplaatsen per voorstelling aangepast, zodat ieder bezoekersgezelschap 1,5 meter afstand heeft tot andere bezoekers, medewerkers van het theater en de artiest(en) op het podium.
 • De beschikbare stoelen op de tribune zijn gemarkeerd of er zijn aparte tafeltjes en stoelen geplaatst (zonder gebruik van de tribune), afhankelijk van wat passend is bij het soort evenement.

Vindt er een gezondheidscheck plaats?
Ja. Bij aankomst in ons theater wordt u ontvangen door een van onze medewerkers, die u zal vragen naar uw gezondheid.

Beantwoordt voor uw bezoek de volgende vragen:

 • Heeft u in de afgelopen 14 dagen last gehad van een of meer van de volgende klachten: verkoudheid, benauwdheid, koorts (vanaf 38 graden) of hoesten?
 • Heeft u op dit moment een huisgenoot met een of meer van de hierboven genoemde klachten?
 • Heeft u in de afgelopen 14 dagen contact gehad met iemand die besmet was met het coronavirus?

Als het antwoord op één of meer van deze vragen JA is, dan verzoeken wij u dringend om ons niet te bezoeken. Indien u uw kaarten tijdig annuleert, heeft u recht op een tegoedbon (zie hierboven). Indien u de kaarten niet annuleert en bij de gezondheidscheck blijkt dat u de voorstelling niet kunt bezoeken heeft u geen recht op een tegoedbon of restitutie.

Is het theatercafé geopend?
Het theatercafé is op dit moment niet geopend; bij de voorstelling inbegrepen drankjes (indien van toepassing) worden in de zaal geserveerd met inachtneming van 1,5 meter afstand. Indien het theatercafé open is, wordt dit vermeld in de servicemail die u enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling van ons ontvangt.

Is de garderobe geopend?
Ja, de garderobe is geopend. U mag uw jas echter ook mee de zaal in nemen. Omdat wij de zaal voor de voorstelling goed ventileren kan het in de zaal wat frisser zijn dan u gewend bent. Indien u hier gevoelig voor bent raden wij aan om hier rekening mee te houden door bijvoorbeeld een vest of shawl mee te nemen.

Kan ik gebruik maken van het toilet?
Onze toiletten worden regelmatig gereinigd, maar we vragen u alleen in hoge nood van ons toilet gebruik te maken. Op het toilet staan reinigingsmiddelen zodat u indien gewenst ook zelf het toilet kunt desinfecteren.

Hoe zit het met ventilatie?
Ons gebouw beschikt over een luchtverversingsinstallatie die zorgt voor een constante aanvoer van verse buitenlucht. De lucht wordt gefilterd en via een ander kanaal afgevoerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de luchtkwaliteit tijdens uw bezoek.

We hopen op uw begrip en verwelkomen u graag snel weer in Theater Het Postkantoor!


ALGEMENE VRAGEN

Hoe reis ik naar het theater?
Het Postkantoor bevindt zich op 2 minuten loopafstand van NS Station Bovenkarspel – Grootebroek. Bij het verlaten van het NS Station loopt u rechtdoor de Stationslaan in. Aan het einde van de straat ziet u aan de overkant van de weg Het Postkantoor.

Met de auto
Vanaf A7 Amsterdam/Hoorn
Rijdend op de A7 richting Den Helder neemt u afslag 9-Hoorn-Noord en voegt u in op de N307 richting Enkhuizen/Lelystad. Neem de afrit naar de N240 richting Zwaagdijk-Oost/Wervershoof/Medemblik/Hoogkarspel en sla bij de stoplichten rechtsaf naar de N505 (Drechterlandseweg). Sla na 5,5 km rechtsaf bij de stoplichten (richting Bovenkarspel/Grootebroek) naar de Dirk Essenlaan/Esdoornlaan. Na 350 meter komt u bij een rotonde. Neem hier de eerste afslag naar zodat u op de Dirk Essenlaan blijft. Neem hierna de eerste afslag links naar De Tuin. Vervolg uw weg langs het winkelcentrum. De weg buigt af naar rechts en vervolgens naar links. Theater Het Postkantoor bevindt zich in de bocht aan uw linkerhand.

 Vanaf N302 Lelystad/Enkhuizen
Rijdend op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen neemt u het eerste stoplicht rechtdoor. Bij het tweede stoplicht gaat u rechtsaf, naar de N505 richting Enkhuizen. U rijdt onder het spoor door, bij het eerst volgende stoplicht gaat u linksaf naar het Westeinde. Volg deze weg gedurende 2,7 km. De weg gaat van Westeinde over in Hoofdstraat. Aan het einde van de Hoofdstraat vindt u Theater Het Postkantoor.

Waar kan ik parkeren?
Bij het theater bevindt zich een parkeerplaats. U kunt ook parkeren bij een van de nabijgelegen parkeerterreinen van Winkelcentrum Het Streekhof, dat zich naast Theater Het Postkantoor bevindt. Let op: op deze parkeerplaatsen geldt een blauwe zone.


Wat zijn de huisregels van Het Postkantoor?
Om een bezoek aan Het Postkantoor voor iedereen veilig en prettig te laten verlopen gelden er een aantal huisregels:

 • Na aanvang van de voorstelling/film is het alleen toegestaan de zaal te betreden op aanwijzing van medewerkers van Het Postkantoor. Toegang na aanvang kan niet gegarandeerd worden.
 • Het maken van foto’s, video- en/of geluidsopnamen is alleen toegestaan na vooraf verkregen schriftelijke toestemming van Het Postkantoor.
 • Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend om uw telefoon tijdens voorstellingen en films uit te schakelen of op vliegtuigmodus te zetten.
 • Gasten zijn verplicht aanwijzingen van het personeel van Het Postkantoor op te volgen.
 • Gasten die zich niet houden aan de huisregels en/of aanwijzingen van personeel van Het Postkantoor kan worden verzocht om Het Postkantoor verlaten.
 • In alle situaties waarin bovenstaande huisregels niet voorzien beslist de leiding van Het Postkantoor.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

 • Gereserveerde kaarten dienen binnen 14 dagen te worden afgehaald en betaald bij de kassa. Haalt u de kaarten niet binnen deze termijn op, dan komt uw reservering te vervallen. Valt de voorstellingsdatum binnen de termijn van 14 dagen, dan dienen de kaarten uiterlijk een half uur voor aanvang te zijn afgehaald en betaald.
 • Bent u verhinderd? Het is mogelijk om uw kaarten om te ruilen voor een andere voorstelling of de kaarten te retourneren. Ons actuele annuleringsbeleid vindt u bovenaan deze pagina.
 • Het Postkantoor behoudt zich het recht voor om acties te houden. Aanbiedingen of kortingen gelden niet voor reeds gekochte kaarten.
 • Bij annulering door Het Postkantoor ontvangt u het aankoopbedrag retour. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om uw kaarten te ruilen voor een tegoedbon of te doneren.
Zoeken