Veelgestelde vragen

Het zijn bijzondere tijden waarin we ons steeds weer aan moeten passen aan veranderende regels. Hier zetten we de meest voorkomende vragen die je als bezoeker zou kunnen hebben voor je op een rijtje. Vragen over het nieuwe theaterseizoen, over de coronamaatregelen en wat dit voor gevolgen heeft voor je theaterbezoek en algemene vragen.
Heb je een andere vraag? Schroom dan niet en stel je vraag op info@hetpostkantoor.info. Wij helpen je graag!


laatst bijgewerkt: 15/7/2021

VRAGEN OVER HET NIEUWE THEATERSEIZOEN 2021-2022

Wanneer start de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen?
De kaartverkoop voor seizoen 2021-2022 start online op zaterdag 21 augustus vanaf 10.00 uur. Ben je Vriend van Het Postkantoor of heb je nog een voucher van een geannuleerde of verplaatste voorstelling? Dan kun je met voorrang reserveren. Wij informeren alle Vrienden en klanten met vouchers per mail tussen 19 juli en 8 augustus hoe dit reserveren in zijn werk gaat. Heb je op 9 augustus nog geen mail ontvangen? Neem dan contact met ons op.
Kom je liever naar de kassa om kaarten te kopen? Dat kan vanaf maandag 23 augustus, op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur.
Let op: Voor een aantal voorstellingen geldt een maximum van 2 kaarten per bestelling. Dit geldt voor de voorstellingen van Peter Pannekoek, Youp van ’t Hek en Theo Maassen. De kaartverkoop voor Youp van ’t Hek begint op zaterdag 2 oktober vanaf 10.00 uur. De kaartverkoop voor Theo Maassen begint op zaterdag 2 april 2022 vanaf 10.00 uur.

Ik wil een rolstoelplaats of plaats voor minder validen reserveren. Wat moet ik doen?
Ons online ticketsysteem kiest automatisch de best beschikbare plaatsen en houdt hierbij geen rekening met specifieke wensen. Per voorstelling is wel een beperkt aantal plekken beschikbaar voor minder validen.
Ben je slecht ter been, zit je in een rolstoel of heb je een andere (medische) reden die je verhindert om onze verhoogde tribune op te lopen? Neem dan contact op met de kassa via info@hetpostkantoor.info of 0228-743910.

VRAGEN DIE VERBAND HOUDEN MET CORONA

Geldt de 1,5 meter afstand bij voorstellingen in het nieuwe seizoen?
Op dit moment gaan wij er vanuit dat we op 21 augustus de kaartverkoop starten met een normale, volledige zaalcapaciteit. Dat betekent dat wij dan geen rekening meer houden met 1,5 meter afstand. Het is mogelijk dat wij dit alleen mogen doen als wij je vragen om een coronatoegangsbewijs. Dit houdt in dat je via de Corona Checkapp kunt aantonen dat je gevaccineerd of getest bent of dat je recentelijk corona hebt gehad. Zo blijft je theaterbezoek veilig en verantwoord, én kunnen we weer als vanouds genieten van theater in een volle zaal!
Mocht de ontwikkeling van het coronavirus er onverhoopt toe leiden dat maatregelen worden verlengd en/of aangescherpt waardoor het niet (meer) is toegestaan om de 1,5 meter afstand te laten vervallen, dan passen wij ons beleid hier uiteraard op aan. Maar het geldt ook andersom: zodra er meer kan en mag, zullen wij deze ruimte optimaal benutten zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen laten genieten van een heerlijk avondje uit.

Hoe weet ik of een voorstelling doorgaat?
Wij volgen de maatregelen van het kabinet op de voet. Wanneer dit gevolgen heeft voor geplande voorstellingen en films zal dit zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd via onze website en social media kanalen. Bezoekers die al kaarten hadden gekocht worden per mail en/of telefonisch geïnformeerd over eventuele verplaatsing of annulering.

Ik heb kaarten voor een voorstelling, maar ik heb gezondheidsklachten of een huisgenoot met koorts op de dag van de voorstelling. Wat moet ik doen?
Als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van klachten, kun je jouw kaarten annuleren en om laten zetten in een tegoed. Met uw tegoedbon kun je zodra je weer klachtenvrij bent een andere voorstelling in ons theater bezoeken.
Annuleren kan uitsluitend per mail naar info@hetpostkantoor.info. Kom dus niet zelf naar Het Postkantoor! Annuleren kan tot 12.00 uur op de dag van de voorstelling. Vindt de voorstelling ’s ochtends of ’s middags plaats, dan dient je annulering uiterlijk één dag van tevoren vóór 16.00 uur bij ons binnen te zijn.
Let op: kom je ondanks deze mogelijkheid om per mail te annuleren met (lichte) gezondheidsklachten toch naar Het Postkantoor, dan vorm je een risico voor alle andere aanwezigen. Je wordt dan verzocht om direct naar huis te gaan en komt onder geen beding meer in aanmerking voor een tegoedbon.

Bij welke klachten blijf ik thuis?

 • Bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)  
 • Bij verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid; dit geldt ook wanneer iemand uit uw huishouden dergelijke klachten heeft.

Welke maatregelen zijn/worden er genomen wanneer het nodig is dat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden?

 • In het gebouw zijn vaste gemarkeerde routes aangebracht om voldoende afstand te kunnen houden tot medebezoekers. Onze medewerkers houden toezicht op een veilig gebruik van deze routes.
 • Bezoekers wordt verzocht om op een van tevoren bepaald tijdslot te komen. Zo kunnen wij de bezoekersstroom optimaal spreiden. Het toegewezen tijdslot wordt vermeld in de servicemail die je enkele dagen voor je bezoek van ons ontvangt.
 • In de theaterzaal is het aantal beschikbare zitplaatsen per voorstelling aangepast, zodat ieder bezoekersgezelschap 1,5 meter afstand heeft tot andere bezoekers, medewerkers van het theater en de artiest(en) op het podium.
 • De beschikbare stoelen op de tribune zijn gemarkeerd of er zijn aparte tafeltjes en stoelen geplaatst (zonder gebruik van de tribune), afhankelijk van wat passend is bij het soort evenement.

Vindt er een gezondheidscheck plaats?
Ja. Wanneer dit vanuit de overheid wordt voorgeschreven, word je bij aankomst in ons theater ontvangen door een van onze medewerkers, die je zal vragen naar uw gezondheid.

Beantwoordt voor je bezoek de volgende vragen:

 • Heb je in de afgelopen 14 dagen last gehad van een of meer van de volgende klachten: verkoudheid, benauwdheid, koorts (vanaf 38 graden) of hoesten?
 • Heb je op dit moment een huisgenoot met een of meer van de hierboven genoemde klachten?
 • Heb je in de afgelopen 14 dagen contact gehad met iemand die besmet was met het coronavirus?

Als het antwoord op één of meer van deze vragen ‘ja’ is, dan verzoeken wij je dringend om ons niet te bezoeken. Indien je je kaarten tijdig annuleert, heb je recht op een tegoedbon (zie hierboven). Indien je de kaarten niet annuleert en bij de gezondheidscheck blijkt dat je de voorstelling niet kunt bezoeken heb je geen recht op een tegoedbon of restitutie.

Is het theatercafé geopend?
Wanneer de richtlijnen van de overheid het toelaten is het theatercafé geopend vanaf één uur voor aanvang tot tenminste één uur na afloop van de voorstelling. Wanneer het theatercafé niet geopend is, serveren wij bij de voorstelling inbegrepen drankjes (indien van toepassing) in de zaal of bieden wij een ander passend alternatief. Of het theatercafé open is, wordt vermeld in de servicemail die je enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling van ons ontvangt.

Is de garderobe geopend?
Ja, de garderobe is geopend. Je mag je jas echter ook mee de zaal in nemen. Omdat wij de zaal voor de voorstelling goed ventileren kan het in de zaal wat frisser zijn dan je gewend bent. Als je hier gevoelig voor bent raden wij aan om hier rekening mee te houden door bijvoorbeeld een vest of shawl mee te nemen.

Kan ik gebruik maken van het toilet?
Ja, dat kan. Onze toiletten worden regelmatig gereinigd. Op het toilet staan bovendien reinigingsmiddelen zodat je ook zelf het toilet kunt desinfecteren als je dat prettig vindt.

Hoe zit het met ventilatie?
Ons gebouw beschikt over een luchtverversingsinstallatie die zorgt voor een constante aanvoer van verse buitenlucht. De lucht wordt gefilterd en via een ander kanaal afgevoerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de luchtkwaliteit tijdens je bezoek.

We doen er alles aan om je theaterbezoek – ook in deze bijzondere tijd – zo soepel en gastvrij mogelijk te laten verlopen. We hopen op je begrip!

ALGEMENE VRAGEN

Hoe kom ik aan kaarten?
Wij adviseren je om je kaarten online te bestellen. Is dit niet mogelijk, dan kun je ook terecht bij onze theaterkassa. Bij de kassa kun je uitsluitend met PIN betalen. Heb je vragen over een bestelling of reservering? Mail dan naar info@hetpostkantoor.info of spreek een boodschap in op onze voicemail via 0228-743910.
Bij aanscherping van de coronamaatregelen kan het zijn dat onze kassa gesloten is. Check hier de laatste informatie met betrekking tot onze bereikbaarheid en openingstijden.

Hoe reis ik naar het theater?
Het Postkantoor bevindt zich op 2 minuten loopafstand van NS Station Bovenkarspel – Grootebroek. Bij het verlaten van het NS Station loop je rechtdoor de Stationslaan in. Aan het einde van de straat zie je aan de overkant van de weg Het Postkantoor.

Met de auto
Vanaf A7 Amsterdam/Hoorn
Rijdend op de A7 richting Den Helder neem je afslag 9-Hoorn-Noord en voegt u in op de N307 richting Enkhuizen/Lelystad. Neem de afrit naar de N240 richting Zwaagdijk-Oost/Wervershoof/Medemblik/Hoogkarspel en sla bij de stoplichten rechtsaf naar de N505 (Drechterlandseweg). Sla na 5,5 km rechtsaf bij de stoplichten (richting Bovenkarspel/Grootebroek) naar de Dirk Essenlaan/Esdoornlaan. Na 350 meter kom je bij een rotonde. Neem hier de eerste afslag naar zodat je op de Dirk Essenlaan blijft. Neem hierna de eerste afslag links naar De Tuin. Vervolg je weg langs het winkelcentrum. De weg buigt af naar rechts en vervolgens naar links. Theater Het Postkantoor bevindt zich in de bocht aan je linkerhand.

 Vanaf N302 Lelystad/Enkhuizen
Rijdend op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen neem je het eerste stoplicht rechtdoor. Bij het tweede stoplicht gaat u rechtsaf, naar de N505 richting Enkhuizen. U rijdt onder het spoor door, bij het eerst volgende stoplicht gaat u linksaf naar het Westeinde. Volg deze weg gedurende 2,7 km. De weg gaat van Westeinde over in Hoofdstraat. Aan het einde van de Hoofdstraat vind je Theater Het Postkantoor.

Waar kan ik parkeren?
Bij het theater bevindt zich een parkeerplaats. Je kunt ook parkeren bij een van de nabijgelegen parkeerterreinen van Winkelcentrum Het Streekhof, dat zich naast Theater Het Postkantoor bevindt. Let op: op deze parkeerplaatsen geldt een blauwe zone.

Is er een ringleiding?
Ja. Voor slechthorenden is er een ringleiding aanwezig in het theater. Wanneer je voor aanvang (per mail, telefonisch of bij binnenkomst) bij een van onze medewerkers aangeeft dat je gebruikt wilt maken van de ringleiding, dan houden we hier rekening mee.


Wat zijn de huisregels van Het Postkantoor?
Om een bezoek aan Het Postkantoor voor iedereen veilig en prettig te laten verlopen geldt er een aantal huisregels

 • Na aanvang van de voorstelling/film is het alleen toegestaan de zaal te betreden op aanwijzing van medewerkers van Het Postkantoor. Toegang na aanvang kan niet gegarandeerd worden.
 • Het maken van foto’s, video- en/of geluidsopnamen is alleen toegestaan na vooraf verkregen schriftelijke toestemming van Het Postkantoor.
 • Wij verzoeken je vriendelijk doch dringend om je telefoon tijdens voorstellingen en films uit te schakelen of op vliegtuigmodus te zetten.
 • Gasten zijn verplicht aanwijzingen van het personeel van Het Postkantoor op te volgen.
 • Gasten die zich niet houden aan de huisregels en/of aanwijzingen van personeel van Het Postkantoor kan worden verzocht om Het Postkantoor verlaten.
 • In alle situaties waarin bovenstaande huisregels niet voorzien beslist de leiding van Het Postkantoor.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

 • Gereserveerde kaarten dienen binnen 14 dagen te worden afgehaald en betaald bij de kassa. Haal je de kaarten niet binnen deze termijn op, dan komt je reservering te vervallen. Valt de voorstellingsdatum binnen de termijn van 14 dagen, dan dienen de kaarten uiterlijk een half uur voor aanvang te zijn afgehaald en betaald.
 • Ben je verhinderd? Het is mogelijk om je kaarten om te ruilen voor een andere voorstelling of de kaarten te retourneren. Ruilen of annuleren kan per mail naar info@hetpostkantoor.info tot 12.00 uur op de dag van de voorstelling. Vindt de voorstelling ’s ochtends of ’s middags plaats, dan dient je annulering uiterlijk één dag van tevoren vóór 16.00 uur bij ons binnen te zijn.
 • Het Postkantoor behoudt zich het recht voor om acties te houden. Aanbiedingen of kortingen gelden niet voor reeds gekochte kaarten.
 • Bij annulering door Het Postkantoor ontvangt je het aankoopbedrag retour. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je kaarten te ruilen voor een tegoedbon of te doneren.

Zoeken