Klassiek op Zondag – Finalisten Prinses Christina Concours 2023

Het is inmiddels traditie: elk seizoen maken wij voor u een selectie van winnaars en finalisten van het Prinses Christina Concours. Veel van de huidige grote namen in de Nederlandse (klassieke) muziekwereld waren ooit deelnemer, finalist of zelfs winnaar van dit concours.

Deze ochtend spelen Job Honée, piano en Jasmijn Calis, blokfluit. Daarnaast komt de jeugdige harpiste Merle van der Lijke. Alle drie waren ze het afgelopen seizoen finalist bij het Prinses Christina Concours. Deelnemers zijn altijd onder de twintig jaar en daarmee de muzikale sterren van de toekomst.

Jasmijn Calis kreeg als vierjarige voor het eerst een blokfluit in handen en is sindsdien niet meer opgehouden met fluiten. Ze is sinds 2019 leerling van Hester Groenleer op de jongtalentafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Ze heeft aan meerdere concoursen meegedaan en won daarmee diverse prijzen. Zo nam ze deel aan de Open Recorder Days Amsterdam, was ze finalist bij het Koninklijk Concertgebouw Concours in augustus 2022 en regiofinalist van het Prinses Christina Concours in 2023. Ze speelde op het Grachtenfestival en ontving daarvoor de Bunschoten Jonger Talent Prijs.

Job Honée (15 jaar) begon met pianoles toen hij 7 jaar oud was. In september 2018 begon hij zijn studie aan de Jong Talent Opleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en in 2021 is hij overgestapt naar de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Hij heeft ook verschillende prijzen gewonnen. Zo won hij de eerste prijs van het International Vitezslav Novak concours in Tsjechië.

Merle van Lijke startte met harples toen zij zeven was en studeert sinds 2016 bij Erika Waardenburg. Dit studiejaar is zij begonnen in het eerste jaar van het Conservatorium van Amsterdam. Tevens volgde zij masterclasses bij o.a. Lavinia Meijer. Ze was al eens te gast in Podium Klassiek bij Paul Witteman.In januari ’23 soleerde zij in de Dansen van Debussy voor harp en strijkorkest met het Britten Jeugd Strijkorkest.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door WFO Netwerk Notarissen.


Dit concert maakt deel uit van de serie Klassiek op zondag:
29 oktober: Finalisten Prinses Christina Concours
21 januari: Ramon van Engelenhoven
7 april: James Oesi en Djuwa Mroivili
12 mei: Geanne van Soelen, Ellen Zwaan en Dick Grasman

De serie Klassiek op Zondag kost € 50,00 (ipv. € 71,50). Om de serie te bestellen klikt u onderaan deze pagina op het nieuwsbericht “Series: vier topvoorstellingen voor een prikkie!”

Ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Zaal
17,50
CJP
Zaal
16,00
Voorstelling informatie
  • Van
    29 oktober 2023 11:00
  • Tot
    29 oktober 2023 12:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre