Veelgestelde vragen

Hier zetten we de meest voorkomende vragen die je als bezoeker zou kunnen hebben voor je op een rijtje. Heb je een andere vraag? Schroom dan niet en stel je vraag op info@hetpostkantoor.info. Wij helpen je graag!

laatst bijgewerkt: 11/06/2024


ALGEMENE VRAGEN

Hoe kom ik aan kaarten?
Kaarten zijn te bestellen via de website en de theaterkassa. In juli en augustus is de theaterkassa uitsluitend geopend op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. In schoolvakanties en tijdens de zomermaanden kunnen aangepaste openingstijden gelden. Dit wordt dan vermeld op onze website.
Heb je vragen over een bestelling of reservering? Mail dan naar info@hetpostkantoor.info of spreek een boodschap in op onze voicemail via 0228-743910.
Check hier de laatste informatie met betrekking tot onze bereikbaarheid en openingstijden.

Ik heb een cadeaubon of podiumcadeaukaart. Hoe kan ik die inwisselen?
De Podiumcadeaukaart kan zowel aan de theaterkassa als bij online bestellen worden verzilverd. Voor onze eigen cadeaubonnen geldt dat deze uitsluitend kunnen worden ingewisseld aan de kassa. Ben je niet in de gelegenheid om op korte termijn langs te komen en wil je toch graag met een cadeaubon betalen? Neem dan even telefonisch of per mail contact met ons op. We kunnen de gewenste kaarten dan voor je reserveren. Vergeet niet om bij het ophalen van de kaarten je cadeaubon mee te nemen.

Ik wil een rolstoelplaats of plaats voor minder validen reserveren. Wat moet ik doen?
Ons online ticketsysteem kiest automatisch de best beschikbare plaatsen en houdt hierbij geen rekening met specifieke wensen. Per voorstelling is wel een beperkt aantal plekken beschikbaar voor minder validen.
Ben je slecht ter been, zit je in een rolstoel of heb je een andere (medische) reden die je verhindert om onze verhoogde tribune op te lopen? Neem dan contact op met de kassa via info@hetpostkantoor.info of 0228-743910.

Is er een ringleiding?
Ja. Voor slechthorenden is er een ringleiding aanwezig in het theater. Wanneer je voor aanvang (per mail, telefonisch of bij binnenkomst) bij een van onze medewerkers aangeeft dat je gebruikt wilt maken van de ringleiding, dan houden we hier rekening mee. In principe staat de ringleiding altijd aan. Je kunt hier zelf met je eigen gehoorapparaat op afstemmen.

Hoe reis ik naar het theater?
Het Postkantoor bevindt zich op 2 minuten loopafstand van NS Station Bovenkarspel – Grootebroek. Bij het verlaten van het NS Station loop je rechtdoor de Stationslaan in. Aan het einde van de straat zie je aan de overkant van de weg Het Postkantoor.

Met de auto
Vanaf A7 Amsterdam/Hoorn
Rijdend op de A7 richting Den Helder neem je afslag 9-Hoorn-Noord en voegt u in op de N307 richting Enkhuizen/Lelystad. Neem de afrit naar de N240 richting Zwaagdijk-Oost/Wervershoof/Medemblik/Hoogkarspel en sla bij de stoplichten rechtsaf naar de N505 (Drechterlandseweg). Sla na 5,5 km rechtsaf bij de stoplichten (richting Bovenkarspel/Grootebroek) naar de Dirk Essenlaan/Esdoornlaan. Na 350 meter kom je bij een rotonde. Neem hier de eerste afslag naar zodat je op de Dirk Essenlaan blijft. Neem hierna de eerste afslag links naar De Tuin. Vervolg je weg langs het winkelcentrum. De weg buigt af naar rechts en vervolgens naar links. Theater Het Postkantoor bevindt zich in de bocht aan je linkerhand.

 Vanaf N302 Lelystad/Enkhuizen
Rijdend op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen neem je het eerste stoplicht rechtdoor. Bij het tweede stoplicht gaat u rechtsaf, naar de N505 richting Enkhuizen. U rijdt onder het spoor door, bij het eerst volgende stoplicht gaat u linksaf naar het Westeinde. Volg deze weg gedurende 2,7 km. De weg gaat van Westeinde over in Hoofdstraat. Aan het einde van de Hoofdstraat vind je Theater Het Postkantoor.

Waar kan ik parkeren?
Bij het theater bevindt zich een parkeerplaats. Je kunt ook parkeren bij een van de nabijgelegen parkeerterreinen van Winkelcentrum Het Streekhof, dat zich naast Theater Het Postkantoor bevindt. Let op: op deze parkeerplaatsen geldt een blauwe zone.

Wat doet Het Postkantoor met mijn gegevens?
Wij gaan uiteraard zeer zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Ons Privacy Statement vind je hier.


Wat zijn de huisregels van Het Postkantoor?
Om een bezoek aan Het Postkantoor voor iedereen veilig en prettig te laten verlopen geldt er een aantal huisregels

 • Na aanvang van de voorstelling/film is het alleen toegestaan de zaal te betreden op aanwijzing van medewerkers van Het Postkantoor. Toegang na aanvang kan niet gegarandeerd worden.
 • Het maken van foto’s, video- en/of geluidsopnamen is alleen toegestaan na vooraf verkregen schriftelijke toestemming van Het Postkantoor.
 • Wij verzoeken je vriendelijk doch dringend om je telefoon tijdens voorstellingen en films uit te schakelen of op vliegtuigmodus te zetten.
 • Gasten zijn verplicht aanwijzingen van het personeel van Het Postkantoor op te volgen.
 • Gasten die zich niet houden aan de huisregels en/of aanwijzingen van personeel van Het Postkantoor kan worden verzocht om Het Postkantoor verlaten.
 • In alle situaties waarin bovenstaande huisregels niet voorzien beslist de leiding van Het Postkantoor.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

 • Theater Het Postkantoor rekent transactiekosten à € 2,50 per bestelling. Dit is een vast bedrag, ongeacht het aantal kaarten dat je bestelt.
 • Gereserveerde kaarten dienen binnen 14 dagen te worden afgehaald en betaald bij de kassa. Haal je de kaarten niet binnen deze termijn op, dan komt je reservering te vervallen. Valt de voorstellingsdatum binnen de termijn van 14 dagen, dan dienen de kaarten uiterlijk een half uur voor aanvang te zijn afgehaald en betaald.
 • Ben je verhinderd? Dan kun je reeds gekochte kaarten omruilen voor een andere voorstelling of een tegoedbon. Een tegoedbon blijft onbeperkt geldig zodat je op een later moment nog eens kunt komen genieten van een mooie voorstelling. Ruilen kan per mail naar info@hetpostkantoor.info tot 12.00 uur op de dag van de voorstelling. Vindt de voorstelling ’s ochtends of ’s middags plaats, dan dient je annulering uiterlijk één dag van tevoren vóór 16.00 uur bij ons binnen te zijn. Het Postkantoor rekent voor ruilen of retourneren € 3,50 administratiekosten.
 • Het Postkantoor behoudt zich het recht voor om acties te houden. Aanbiedingen of kortingen gelden niet voor reeds gekochte kaarten.
 • Bij annulering door Het Postkantoor ontvangt je het aankoopbedrag retour. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je kaarten te ruilen voor een tegoedbon of te doneren.

Zoeken