Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen – Lost & Found III

Met Lost & Found III duikt Tim Knol samen met zijn vrienden van de met prijzen overladen Blue Grass Boogiemen in de rijke historie van bluegrass en countrymuziek, waarbij onder meer de rafelrandjes onder de loep genomen worden. Muziek van en anekdotes over flamboyante vertolkers als Jimmy Martin (‘The King of Bluegrass’) en Bill Monroe (‘The Father of Bluegrass’), maar ook werk van hun meest recente album Happy Hour dat uitsluitend lovende recensies kreeg, komen aan bod.

De Volkskrant gaf het album Happy Hour vier sterren en schreef: “Nederlanders die diepgewortelde Amerikaanse genres spelen; dan ben je geneigd je hart uit voorzorg vast te houden. Weinig is erger dan americana die naar spruitjes ruikt. Gelukkig bestaan er artiesten als Tim Knol en de virtuoze bluegrassgroep Blue Grass Boogiemen. Wie ze samen zag optreden, weet het al: die kunnen het dus wél, en niet zo’n beetje ook…”

En het AD schreef: “De combinatie van Knols heerlijke knauwstem met de soms opzwepende, soms melancholieke, meerstemmige Amerikaanse plattelandsmuziek is even logisch als briljant. De songs op Happy Hour klinken fris, doorleefd, opzwepend en authentiek. Ga ze ook vooral live zien.”

Dat kunnen wij alleen maar beamen…

Normaal
Zaal
22,50
CJP
Zaal
21,00
Voorstelling informatie
  • Van
    14 mei 2022 20:00
  • Tot
    14 mei 2022 21:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre