Skotwal – Deur

Deze voorstelling is uitverkocht. Voor plaatsing op de wachtlijst, klik op de bestelknop hieronder. Wanneer er plaatsen beschikbaar komen nemen wij contact met u op. 

Skotwal gaat “Deur” met de beste americana, vertaald in het West-Fries

Met de Amerikaanse country als voorbeeld zingen de gebroeders Theo en Wigert Dronkert liedjes in het West-Fries. Sinds de toetreding van Theo de Jong is Skotwal een driemansduo. De drie leden van Skotwal durven hun muziek zonder opsmuk uit te voeren, maar ze kunnen ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen met diverse instrumenten.

Van bekende en minder bekende nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, Rolling Stones en Bob Dylan maakt Skotwal vertalingen in de taal van hun eigen streek. Uiteraard komt in hun teksten de nodige humor aan bod, maar ook de serieuze zaken gaat Skotwal niet uit de weg.

De eerste cd werd 1 november 2012 gepresenteerd. Grote namen als Tineke Schoemaker (Barrelhouse)en Eelco Gelling (Cuby & the Blizzards) werkten spontaan mee aan het project. Een authentieke Westfries genoot zichtbaar en hoorbaar van een optreden en zei na afloop: “Dat Skotwal is nag geniesen onsoortig.” Uit de mond van een echte Westfries misschien wel het ultieme compliment, want net als de klassieke cowboy is de echte West-Fries een man van weinig woorden, zorgvuldig gekozen voor de goede verstaander.

Een avond Skotwal betekent herkenning, ontroering, nostalgie, plezier en vooral heel veel goudeerlijke mooie muziek. Vanavond zal Skotwal onder de werktitel Deur,  wat staat voor “doorgaan” en “betreden van nieuwe ruimtes”, ook nieuwe liedjes volgens het aloude concept ten gehore brengen.

Normaal
Zaal
19,50
CJP
Zaal
18,00
Voorstelling informatie
  • Van
    18 februari 2023 20:00
  • Tot
    18 februari 2023 21:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre