Nationaal Theaterweekend – Yvo Verschoor

Nederland viert theater tijdens het Nationaal Theaterweekend! Er doen meer dan 80 theaters door heel Nederland aan mee, ook wij ons in Bovenkarspel!

Pianist Yvo Verschoor brengt een prachtige muzikale ode aan de begintijd van de (stomme) film. Onder de noemer Cinemagie laat Yvo unieke beelden uit het begin van de filmgeschiedenis zien en vertelt daar boeiende anekdotes bij. De filmscènes geven een beeld van vervlogen tijden, vol humor, spanning en romantiek. Tijdens de scènes speelt Yvo live op de vleugel.

De muziek tijdens Yvo’s filmconcerten is altijd geïmproviseerd en geïnspireerd op de filmbeelden, de sfeer en beweging. De kunst van improviseren bij beeld kwam vooral tot bloei in de beginfase van de filmgeschiedenis, zo tussen 1895 en 1930. Na de uitvinding van het synchroon geluid verdween deze traditie. Met veel respect voor de geschiedenis geeft Yvo zijn eigen muzikale interpretaties aan wat hij ziet met een eigen mix van muziekstijlen.

Tijdens het Nationaal Theater Weekend kost een kaartje slechts € 10,00 euro. In de pauze serveren we bovendien een high tea met heerlijke hapjes!

Ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Zaal
10,00
Voorstelling informatie
  • Van
    28 januari 2024 15:00
  • Tot
    28 januari 2024 17:00
  • Status
    Verlopen
  • Genre