Klassiek op Zondagochtend – Finalisten Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours realiseert al meer dan vijftig jaar concoursen voor jongeren. Jaarlijks doen er zo’n vierhonderd deelnemers aan mee. Veel van de huidige grote namen in de Nederlandse (klassieke) muziekwereld waren ooit deelnemer, finalist of zelfs winnaar van dit concours.

Net als voorgaande jaren maakten wij voor u een selectie van winnaars en winnaressen en finalisten van het Prinses Christina Concours. Met gepaste trots stellen wij u in dit concert o.a. voor aan het Kandinsky Kwartet. 
Ook al spelen ze nog niet zo heel lang samen, het voelt alsof Het Kandinsky Kwartet al jaren bestaat. Deze vier ambitieuze conservatoriumstudenten hebben een enorme klik met elkaar en zijn aan elkaar gewaagd. In hun korte bestaan hebben ze al meerdere keren mogen optreden en het publiek mogen verrassen. En het smaakt naar meer. Ida, Nelleke, Joshua en Enzo zijn geen onbekenden in de muziekwereld. Alle vier hebben ze al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Van winnaars van het Prinses Christina Concours, Britten Concours tot finalisten van het Nederlands Vioolconcours.

Het kwartet bestaan uit Enzo Kok (viool), Nelleke Boor (viool), Ida Weidner (altviool) en Joshua Herwig (cello). Ze studeren allen aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar volgen ze hun hoofdvaklessen bij Ilya Grubert, Eliot Lawson, Vera Beths, Marjolein Dispa en Michael Stirling. Ze krijgen kamermuzieklessen van Dimitry Ferschtman en Kees Koelmans. Het kwartet is vernoemd naar Wassily Kandinsky, een Russisch-Franse kunstschilder en graficus. In veel van zijn abstracte schilderijen zitten veel muzikale betekenissen die het kwartet erg inspireert.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij WFO Notarissen.

Normaal
Zaal
17,50
CJP
Zaal
16,00
Voorstelling informatie
 • Dagen
  Uren
  Minuten
  Seconden
 • Van
  22 november 2020 11:00
 • Tot
  22 november 2020 12:00
 • Status
  Aankomend
 • Genre