Klassiek op Zondag – Vivezza Trio

Het Vivezza trio bestaat uit  violiste Inger van Vliet, klarinettiste Nicole van Jaarsveld en pianiste Angélique Heemsbergen. Na het winnen van de kamermuziekmarathon van het Conservatorium van Utrecht in 2010 en een succesvolle deelname aan Tournoi International de Musique, een kamermuziekconcours in Parijs, speelde het Vivezza Trio de afgelopen jaren vele concerten in onder andere het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg, De Oosterpoort maar ook live op Radio 4.

Inger van Vliet soleerde met het Philharmonisch Orkest Mozart, het Leiden Sinfonietta, het Westerkamerorkest en het strijkorkest van het Conservatorium van Utrecht. Zij gaf recitals in Vredenburg Leeuwenbergh en maakte internationale tournees met het European Union Youth Ochestra onder leiding van Vladimir Ashkenazy. Inger is werkzaam als aanvoerder bij Sinfonia Rotterdam.

Nicole van Jaarsveld won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw, Tivoli Vredenburg en De Oosterpoort. Met het Vivezza Trio en Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld was ze meerdere keren live te horen op radio 4. Nicole soleerde in o.a. ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Masterclasses volgde ze bij onder andere Martin Fröst. 

Angélique Heemsbergen was als soliste te horen in Gershwins Rhapsody in Blue. Als kamermusicus speelt ze in diverse ensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere Het Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Daarnaast was ze meerdere malen live te horen op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw, tijdens het programma Viertakt Podium. In 2009 behaalde ze haar Master of Music in Performance aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti met kamermuziek als specialisatie. Ze volgde masterclasses bij o.a. Richard Egarr.

Het Vivezza Trio brengt een gevarieerd Russisch programma met stukken van Shostakovich, Bartók, Tchakovsky, Brahms, Dvořák, Stravinsky en Glinka. Avontuurlijk en romantisch.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door WFO Notarissen.

Normaal
Zaal
17,50
CJP
Zaal
16,00
Voorstelling informatie
  • Van
    13 maart 2022 11:00
  • Tot
    13 maart 2022 12:25
  • Status
    Verlopen
  • Genre