Klassiek op Zondag – REYN & Cécile Grüebler

Pianist REYN speelt wonderschone pianomuziek van eigen hand

Reyn Ouwehand is pianist, (film)-componist, filmmaker, muziekproducer en multi-instrumentalist. Hij pendelt tussen zijn Studio “The Church” in Wijdenes en Parijs. Vanuit zijn studio werkt Reyn al jarenlang vooral als producer van albums voor artiesten als o.a. Kane, Mister & Mississippi, Wende, Ellen ten Damme, Qeaux Qeaux Joans, Leonie Meijer, maar ook voor internationale sterren als Vanessa Paradis, Teitur, Benjamin Biolay en Stephan Eicher.

Nu vond hij het tijd worden voor een nieuwe uitdaging: Een solo piano project. Wij zijn verheugd en trots om hem te mogen verwelkomen op een bijzondere zondagochtend. Reyn komt bij ons een intiem pianoconcert geven van zijn laatste pianocomposities. Serene en ingetogen stukken in combinatie met elektronica en de hulp van loops voor een extra dimensie. Hij brengt een concert met een kop en een staart met een goed overdachte selectie van eigen composities.

Om klassieke of andermans stukken te spelen zou de boog echt doorbreken, vindt hij. “Waarom zou je iemand andermans stukken laten spelen als je de werkelijke componist zelf in huis hebt?” Hij heeft geen traditionele klassieke opleiding gevolgd aan het conservatorium, maar een jazzopleiding. Hij was een begaafde student en heeft gedurende zijn opleiding uiteraard wel klassieke stukken moeten studeren voor techniek. Voor hem begint de echt interessante klassieke pianomuziek zo rond 1900.

Ook neemt hij de Zwitserse celliste Cécile Grübler mee. Cécile studeerde in Zurich en Oslo en reist de hele wereld over voor samenwerkingen met orkesten, kamerensembles en soloprojecten.

“Als het echt gaat om het beestje een naam te geven; de stijl die ik speel staat ook wel bekend als neoklassiek en post-klassiek. Maar ik ben zelf niet zo fan om dingen in een hokje te stoppen,” aldus Reyn. Een avontuurlijk concert staat ons te wachten!

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Klassiek op zondag:
23 oktober: Finalisten Prinses Christina Concours
18 december: Jeroen van Veen
19 februari: Oihana Aristizabal Puga & Lineke Lever
16 april: Reyn Ouwehand

De serie Klassiek op Zondag kost € 50,00 (ipv. € 71,00). Om de serie te bestellen klikt u onderaan deze pagina op het nieuwsbericht “Series: voordelig verzekerd van een top theaterseizoen”

Normaal
Zaal
17,50
CJP
Zaal
16,00
Voorstelling informatie
  • Van
    16 april 2023 11:00
  • Tot
    16 april 2023 12:15
  • Status
    Verlopen
  • Genre