Klassiek op Zondag – Ramon van Engelenhoven

Ramon van Engelenhoven is geboren Medemblikker en behoort alweer enige jaren tot de absolute pianistentop van Nederland en daarbuiten.

In 2019 sloot hij zijn masterstudie Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10, waar hij studeerde bij Frank Peters. Vanaf jonge leeftijd viel hij in de prijzen bij verschillende concoursen, waaronder de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours (2012) en de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2013). In 2015 won hij de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours.

Ramon is zeer regelmatig te horen op de Nederlandse concertpodia, waaronder Tivoli Vredenburg en het Concertgebouw in Amsterdam. Ook is hij vaak te gast bij diverse radioprogramma’s op Radio 4 en in het tv-programma Podium Klassiek. Als solist trad hij op met orkesten als de Philharmonie Südwestfalen, de Real Filharmonía de Galicia, Phion en het Noord-Nederlands Orkest. Buitenlandse optredens gaf hij onder meer in Hamburg, Rome, Porto Ercole (een concert bij Prinses Christina thuis), Athene, Istanbul, Los Angeles, San Francisco, Calgary en Vancouver.

Op het programma bij ons in ieder geval Rhapsody in Blue van George Gershwin en verder muziek van o.a. Maurice Ravel en John Williams, de componist van filmmuziek als Schindler’s List en Indiana Jones.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door WFO Netwerk Notarissen.

Dit concert maakt deel uit van de serie Klassiek op zondag:
29 oktober: Finalisten Prinses Christina Concours
21 januari: Ramon van Engelenhoven
7 april: James Oesi en Djuwa Mroivili
12 mei: Geanne van Soelen, Ellen Zwaan en Dick Grasman

De serie Klassiek op Zondag kost € 50,00 (ipv. € 71,50). Om de serie te bestellen klikt u onderaan deze pagina op het nieuwsbericht “Series: vier topvoorstellingen voor een prikkie!

Ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Zaal
19,50
CJP
Zaal
18,00
Voorstelling informatie
  • Van
    21 januari 2024 11:00
  • Tot
    21 januari 2024 12:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre