Klassiek op Zondag – Pieter Wispelwey

Pieter Wispelwey behoort tot de eerste generatie cellisten die zowel de moderne als de barokcello meester is. Met zijn gevoel voor stijl, gecombineerd met zijn eigen authentieke interpretatie en een fenomenale techniek won hij de harten van vele recensenten en publiek. Zijn repertoire reikt van Bach tot hedendaagse werken en speciaal voor hem geschreven composities.

De in Haarlem geboren Wispelwey werd bij de ontwikkeling van zijn muzikale persoonlijkheid begeleid door verschillende grootheden: in zijn jeugdige jaren in Amsterdam door Dicky Boeke en Anner Bijlsma, en later door Paul Katz in de Verenigde Staten en William Pleeth in Groot-Brittanië. In 1992 ontving hij als eerste cellist de Nederlandse Muziek Prijs.

Hij soleert met de meest toonaangevende orkesten wereldwijd, zoals het Boston Symphony Orchestra, de Tokyo Philharmonic, het London Philharmonic Orchestra.  Door zijn terugkerende optredens van Parijs tot Buenos Aires heeft Pieter Wispelwey een reputatie opgebouwd als een van de meest charismatische musici ter wereld.

Zijn indrukwekkende discografie, behelst ruim 40 CD-titels bij de labels Onyx, Channel Classics en Evil Penguin, waarvan er meerdere met internationale prijzen bekroond werden. De Bach Suites nam hij driemaal op en de Bach-Marathon waarbij hij tijdens één enkel concert de 6 suites voor cello solo van JS Bach uitvoert, behoren tot de absolute wereldtop.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij WFO Notarissen.

Normaal
Zaal
17,50
CJP
Zaal
16,00
Voorstelling informatie
  • Van
    15 mei 2022 11:00
  • Tot
    15 mei 2022 12:20
  • Status
    Verlopen
  • Genre