Klassiek op Zondag – Michelle Lynne en Marie-Louise de Jong

In onze serie Klassiek op Zondag schitteren twee meesters in de kamermuziek: Canadese pianiste Michelle Lynne en altvioliste Marie-Louise de Jong.

Michelle Lynne staat bekend om haar dynamische en opwindende optredens, waarbij ze zich op een persoonlijke en ontroerende manier met haar publiek verbindt. Ze ontving talrijke prijzen als de Prix d’Europe, de Helene Roberge Competition en de Canadian Music Competition en tourde al door Canada, Zwitserland, Duitsland, Kroatië, Spanje, Italië, Frankrijk en Nederland. Haar mastertitel haalde ze aan de Universiteit van Montreal, waar zij studeerde met Jean Saulnier. Ze kreeg een LCCM (masterdiploma) van het Conservatorium van Canada en de Performers ARCT van de Royal Conservatory of Music in Toronto. Ook is zij artistiek directrice van de Limburgse Opus 16 Concerten en werkt zij in de zangstudio van de vermaarde Gemma Visser (Eijsden). 

Vandaag speelt zij samen met Marie-Louise de Jong. Deze altvioliste speelde al eens eerder in Het Postkantoor. Zij maakt namelijk deel uit van het intussenwereldvermaarde Dudok Quartet dat in 2017 bij ons de sterren van de hemel speelde. Marie-Louise speelt vanaf haar vijfde al viool en op haar zeventiende ging ze over op de altviool. In 2016 rondde ze met het hoogst mogelijke puntenaantal de Hochschule für  Musik in Freiburg af. Tijdens haar studie was ze aanvoerder van het Gustav Mahler Jugend Orchester waarmee zij onder meer Christiaan Gerhaher begeleidde. Daarnaast is en was ze internationaal op hoog niveau actief.

Michelle en Marie-Louise hebben voor vandaag een programma samengesteld met werken van Brahms, Rebecca Clarke en Hendrik Andriessen.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij WFO Notarissen.

Normaal
Zaal
17,50
CJP
Zaal
16,00
Voorstelling informatie
  • Van
    12 september 2021 11:00
  • Tot
    12 september 2021 12:15
  • Status
    Verlopen
  • Genre