Klassiek op Zondag – Jeroen van Veen

De kaartverkoop voor deze voorstelling start op zaterdag 28 mei om 10.00 uur in het theater. De online verkoop start een dag later op zondag 29 mei om 10.00 uur. 

Simeon ten Holt schreef zijn Canto Ostinato voor toetsinstrumenten, waarbij de uitvoerder een grote mate van vrijheid heeft in de uitvoering van het werk. Deze bepaalt niet alleen wat en hoe het klinkt, maar ook hoe vaak patronen en secties herhaald worden. Hiermee is een flexibele compositie ontstaan, waarbij de lengte kan variëren van 60 tot 90 minuten.

Jeroen Van Veen heeft tevens de oerversie van Canto Ostinato van Ten Holt geanalyseerd en kan ook deze live spelen (solo). De duur van deze versie is slechts 30 minuten. Van Veen was jarenlang bevriend met de componist die in 2012 overleed. Hij is groot pleitbezorger van de werken van Ten Holt in binnen- en buitenland. Eerder ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijs. De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek.Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij WFO Notarissen.

Normaal
Zaal
18,50
CJP
Zaal
17,00
Voorstelling informatie
 • Dagen
  Uren
  Minuten
  Seconden
 • Van
  18 december 2022 11:00
 • Tot
  18 december 2022 12:30
 • Status
  Aankomend
 • Genre