Klassiek op Zondag – Jeroen van Veen

Simeon ten Holt schreef zijn Canto Ostinato voor toetsinstrumenten, waarbij de uitvoerder een grote mate van vrijheid heeft in de uitvoering van het werk. Deze bepaalt niet alleen wat en hoe het klinkt, maar ook hoe vaak patronen en secties herhaald worden. Hiermee is een flexibele compositie ontstaan, waarbij de lengte kan variëren van 60 tot 90 minuten.

Jeroen Van Veen heeft tevens de oerversie van Canto Ostinato van Ten Holt geanalyseerd en kan ook deze live spelen (solo). De duur van deze versie is slechts 30 minuten. Van Veen was jarenlang bevriend met de componist die in 2012 overleed. Hij is groot pleitbezorger van de werken van Ten Holt in binnen- en buitenland. Eerder ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijs. De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij WFO Notarissen.
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Klassiek op zondag:
23 oktober: Finalisten Prinses Christina Concours
18 december: Jeroen van Veen
19 februari: Oihana Aristizabal Puga & Lineke Lever
16 april: Reyn Ouwehand

De serie Klassiek op Zondag kost € 50,00 (ipv. € 71,00). Om de serie te bestellen klikt u onderaan deze pagina op het nieuwsbericht “Series: voordelig verzekerd van een top theaterseizoen”

Normaal
Zaal
18,50
CJP
Zaal
17,00
Voorstelling informatie
  • Van
    18 december 2022 11:00
  • Tot
    18 december 2022 12:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre