Klassiek op Zondag – James Oesi en Djuwa Mroivili

Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Hij speelt op grote concertpodia als het Koninklijk Concertgebouw, TivoliVredenburg en de Oosterpoort en is artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival, het enige festival ter wereld waar de contrabas centraal staat.

Pianiste Djuwa Mroivili groeide op in Nederland als dochter van een vader uit de Afrikaanse eilandengroep de Comoren. Sinds zij op haar veertiende van haar muziekdocente een stuk van Franz Schubert kreeg, was zij gegrepen door klassieke muziek. In 2020 studeerde ze af aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle als een van de weinige studenten van kleur. Sindsdien onderzoekt ze hoe ze klassieke muziek toegankelijker en inclusievere kan maken. Onlangs was zij te zien in de 2Doc “Als ik zelf de zon ben”.

Oesi en Mroivili spelen een bijzonder programma vol bekend en minder bekend klassiek repertoire uit eind 19e en begin 20e eeuw. Composities van Dvořák, Brahms en Gershwin worden gespeeld naast muziek van klassieke componisten van kleur uit dezelfde tijd zoals Samuel Coleridge-Taylor, Florence Price en Robert Nathaniel Dett. Ook spelen Oesi en Mroivili traditionele Afro-Amerikaanse werken uit die tijd waardoor een breder beeld ontstaat van een bijzondere periode in de muziekgeschiedenis.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door WFO Netwerk Notarissen.
Dit concert maakt deel uit van de serie Klassiek op zondag:
29 oktober: Finalisten Prinses Christina Concours
21 januari: Ramon van Engelenhoven
7 april: James Oesi en Djuwa Mroivili
12 mei: Geanne van Soelen, Ellen Zwaan en Dick Grasman

De serie Klassiek op Zondag kost € 50,00 (ipv. € 71,50). Om de serie te bestellen klikt u onderaan deze pagina op het nieuwsbericht “Series: vier topvoorstellingen voor een prikkie!

Ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Zaal
19,50
CJP
Zaal
18,00
Voorstelling informatie
  • Van
    7 april 2024 11:00
  • Tot
    7 april 2024 12:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre