Klassiek op Zondag – Finalisten Prinses Christina Concours 2020

Het is inmiddels traditie: elk seizoen maken wij voor u een selectie van winnaars en finalisten van het Prinses Christina Concours. Veel van de huidige grote namen in de Nederlandse (klassieke) muziekwereld waren ooit deelnemer, finalist of zelfs winnaar van dit concours. 

Met gepaste trots stellen wij u in dit concert voor aan het Viride Kwartet en Johan Wiersma. 

Het Viride Kwartet bestaat uit Salomé Bonnema en Iris Kengen (viool), Sedna Heitzman (altviool) en Jurre Koopmans (cello). Ze leerden elkaar kennen op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij inmiddels ook hun bachelor opleiding volgen. Hun enthousiasme en hechte vriendschap geeft het kwartet een persoonlijke en unieke uitstraling.

In de afgelopen jaren kregen zij inspirerende lessen van leden van het Matangi Kwartet en het Dudok Kwartet. Ze namen deel aan het Orlando Festival in 2018 en 2019 en aan de Zeister Muziekdagen. In 2019 ontvingen zij bovendien het eervolle stipendium van het Kersjes Fonds en waren ze meerdere keren te gast in het programma Podium Witteman. In 2018 behaald het Viride Kwartet de tweede prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

Johan Wiersma koos op zesjarige leeftijd voor een accordeon met pianotoetsen. In 2014 schakelde hij over op knopaccordeon en kreeg hij les van Rik Cornelissen, eerst aan de Academie voor Muzikaal Talent en inmiddels aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Hij volgde masterclasses bij accordeonduo TOEAC, Rasmus Kjøller en Claudio Jacomucci. Johan heeft meerdere eerste prijzen gewonnen bij het Nationaal Accordeon Concours, deed mee aan de Zapp Music Challenge, trad op in een voorprogramma van het Radio Filharmonisch Orkest en nam deel aan het Kinderprinsengrachtconcert. In 2016 won hij de eerste prijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours. 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij WFO Notarissen.

Normaal
Zaal
17,50
CJP
Zaal
16,00
Voorstelling informatie
  • Van
    22 november 2020 14:00
  • Tot
    22 november 2020 15:00
  • Status
    Verlopen
  • Genre