Isabelle van Keulen & Aleksandar Madzar

In Nederland is ze bij een breed publiek bekend als jurylid van het televisieprogramma ‘Maestro’. Maar als Isabelle van Keulen speelt, val je als luisteraar vaak van de ene verbazing in de andere. De violiste houdt haar publiek moeiteloos in haar ban. Dat doet ze met een onberispelijke techniek, terwijl ze je betovert met haar klankschoonheid en intense expressie die zelfs tot in de allerhoogste noten het gehoor als balsem strelen.

Vanaf 1984 toen Isabelle van Keulen doorbrak door het winnen van de Eurovision Young Musician of the Year Competition, bouwde zij gestaag een internationale carrière op. Ze speelt met grote orkesten in Europa en de VS en werkt met dirigenten van naam, onder wie Riccardo Chailly, Sir Colin Davis, Hartm,t Haenchen en Valery Gergiev.  Ook als kamermusicus is ze regelmatig op het podium te vinden. Isabelle was oprichtster van het Delft International Chamber Music Festival. 

De gelouterde Servische pianist Aleksandar Madžar behaalde verschillende prijzen op internationale concoursen. Met name het winnen van de derde prijs bij het XII Leeds Concours in 1996, zette hem op de internationale kaart. Naar aanleiding van deze prijs roemde Gerald Larner van The Times hem als ‘de meest creatieve musicus onder de finalisten’. Dit concours was een ijkpunt in de carrière van Madžar. Hij ontving hierna vele uitnodigingen voor solo-optredens met orkest in het VK, zoals met de Royal and BBC Philharmonics, BBC Scottish Symphony, Scottish Chamber Orchestra and BBC National Orchestra of Wales, maar werd ook uitgenodigd voor optredens elders in Europa en Azië, zowel voor solorecitals, als voor kamermuziek.

In kamermuziekverband treedt Madžar regelmatig op met o.m. Ilya Gringolts, Isabelle van Keulen, het Takács Quartet en het Belcea Quartet. Madžar doceert aan de Hochschule für Musik und Theater in Bern en aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. 

Normaal
Zaal
25,00
CJP
Zaal
23,50
Voorstelling informatie
 • Dagen
  Uren
  Minuten
  Seconden
 • Van
  3 februari 2023 20:00
 • Tot
  3 februari 2023 21:30
 • Status
  Aankomend
 • Genre