Isabelle van Keulen & Aleksandar Madzar

Dit concert is wegens ziekte geannuleerd. We zoeken naar een vervangende datum. Bezoekers worden per mail geïnformeerd. 

In Nederland is ze bij een breed publiek bekend als jurylid van het televisieprogramma ‘Maestro’. Maar als Isabelle van Keulen speelt, val je als luisteraar vaak van de ene verbazing in de andere. De violiste houdt haar publiek moeiteloos in haar ban. Dat doet ze met een onberispelijke techniek, terwijl ze je betovert met haar klankschoonheid en intense expressie die zelfs tot in de allerhoogste noten het gehoor als balsem strelen.

In 1984 brak Isabelle van Keulen door als winnares van de Eurovision Young Musician of the Year Competition. Sindsdien bouwde zij gestaag een internationale carrière op. Ze speelt met grote orkesten in Europa en de VS en werkt met dirigenten van naam, onder wie Riccardo Chailly, Sir Colin Davis en Valery Gergiev.  Ook als kamermusicus is ze regelmatig op het podium te vinden. Isabelle was oprichtster van het Delft International Chamber Music Festival. 

De gelouterde Servische pianist Aleksandar Madžar behaalde meerdere prijzen op internationale concoursen en werd door The Times omschreven als ‘de meest creatieve musicus’. Madžar speelde op uitnodiging vele solo-optredens met orkesten als The Royal and BBC Philharmonics, Scottish Chamber Orchestra and BBC National Orchestra of Wales. Daarnaast trad hij elders in Europa en Azië op, zowel voor solorecitals als voor kamermuziek. In kamermuziekverband treedt Madžar regelmatig op met Ilya Gringolts, Isabelle van Keulen, het Takács Quartet en het Belcea Quartet. Hij doceert aan de Hochschule für Musik und Theater in Bern en aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Op deze avond spelen Isabelle en Aleksandar sonata’s van Mozart, Turina en Strauss en de wereldpremière van een volledig nieuwe compositie van de gelauwerde Nederlandse componist Micha Hamel.

Normaal
Zaal
25,00
CJP
Zaal
23,50
Voorstelling informatie
  • Van
    3 februari 2023 20:00
  • Tot
    3 februari 2023 21:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre