Benjamin Herman – Nostalgia Blitz

De kaartverkoop start op zaterdag 25 mei om 10.00 uur aan de kassa van Het Postkantoor. Vanaf 15.00 uur start de online kaartverkoop.

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en als soloartiest.

In Nostalgia Blitz duikt hij in de muziek die hem in zijn jeugd fascineerde. Toen de jonge Benjamin in 1980 begon met muziek maken was de saxofoon het hipste instrument van de wereld. Naast een overvloed aan saxofoonhelden in de popmuziek waren er ook individuen als James Chance en Hans Dulfer die het helemaal op hun eigen manier deden. Atonale disco, conceptuele art jazz, punkjazz. Saxofonisten met een attitude: super eigenwijs en heel creatief. Naast Charlie Parker, Sonny Rollins en John Coltrane waren zij van grote invloed Benjamins muzikale smaak.

Nostalgia Blitz is een poging om de grenzen van mijn eigen spel op te rekken en tegelijk een ode aan mijn jeugdhelden te brengen”, aldus Benjamin Herman. Met Thomas Pol op bas en Jimmi Hueting op drums.

Ticketprijzen zijn inclusief pauzedrankje. Heeft de voorstelling geen pauze, dan staat het drankje na afloop voor je klaar. Prijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Zaal
22,50
CJP
Zaal
21,00
Voorstelling informatie
 • Dagen
  Uren
  Minuten
  Seconden
 • Van
  25 oktober 2024 20:00
 • Tot
  25 oktober 2024 21:30
 • Status
  Aankomend
 • Genre