Solostories – ’t Hooge Nest (try-out)

De kaartverkoop start op zaterdag 25 mei om 10.00 uur aan de kassa van Het Postkantoor. Vanaf 15.00 uur start de online kaartverkoop.

Als schrijfster Roxane van Iperen samen met haar gezin een oude villa in de bossen van Naarden betrekt, weet ze niets van de geheime geschiedenis van dit huis. Tijdens de verbouwing ontdekt ze intrigerende sporen uit het verleden zoals schuilplaatsen en verzetskrantjes. Ze ontdekt dat op het dieptepunt van de oorlog ’t Hooge Nest, dankzij twee Joodse zussen, een van de grootste onderduikadressen van Nederland is. Een veilige haven voor vele onderduikers, een doorvoerroute voor het verzet en een plek waar de cultuur rijkelijk bloeit.

De monoloog ’t Hooge Nest wekt, 80 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, het verleden tot leven vanuit het heden. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller en gespeeld door Fockeline Ouwerkerk (o.a. Zussen, Bankier van het Verzet, Taal is zeg maar echt mijn ding en Moordvrouw). Van de makers van Nu ik je zie en Sonny Boy.

Ticketprijzen zijn inclusief pauzedrankje. Heeft de voorstelling geen pauze, dan staat het drankje na afloop voor je klaar. Prijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Verduursamen.EU

Deze voorstelling maakt deel uit van de Serie Theater:
5 oktober: Karina Holla – De Dresser
14 december: Olga Zuiderhoek – Maar wat er ook gebeurt er klinkt muziek
1 februari: Solostories – ’t Hooge Nest
9 april: Laura van Dolron – Niks Nieuws

De prijs van deze serie is € 60,00 (ipv € 87,50). Om de Serie Theater te bestellen, klik op het nieuwsbericht “Series: 4 topvoorstellingen voor een prikkie” onderaan deze pagina.

Normaal
Zaal
25,00
CJP
Zaal
23,50
Voorstelling informatie
 • Dagen
  Uren
  Minuten
  Seconden
 • Van
  1 februari 2025 20:00
 • Tot
  1 februari 2025 21:25
 • Status
  Aankomend
 • Genre