Rosa da Silva – Daar moet je heen

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf.

In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Met hoofdrollen in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees Rosa da Silva al op het podium thuis te horen. Na een verpletterende finale op het Amsterdams Kleinkunst Festival nam ze zowel de jury- als publieksprijs mee naar huis. Nu stapt ze op overtuigende wijze cabaretland in als veelzijdig talent dat van het podium afspat.

Pers over Rosa da Silva:
De overstap van muziektheater naar kleinkunst lijkt een goede keuze. Hier is ze helemaal de baas van het podium – Theaterkrant

Normaal
Zaal
19,00
CJP
Zaal
17,50
Voorstelling informatie
  • Van
    20 november 2020 21:30
  • Tot
    20 november 2020 22:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre