Pieter Wispelwey in De Oude Kerk

De mooiste cellomuziek in een prachtige kerk!

In mei speelde Pieter Wispelwey in Het Postkantoor in onze concertserie Klassiek op Zondagochtend. Het was een prachtig concert, waarin Pieter cellosuites speelde van Bach, Reger en Britten. Daar en toen ontstond het idee om de klanken van deze prachtige cellomuziek in een kerkje ten gehore te brengen. Het toeval wilde dat de dominee van de Hervormde gemeente in Grootebroek in de zaal zat. Hij was meteen enthousiast en zo is het gekomen dat u op 25 november kunt genieten van een celloconcert door Pieter Wispelwey in de prachtige akoestiek van de monumentale Oude Kerk van Grootebroek.

Als kind werd Pieter Wispelwey wakker geschud of gewiegd door de klanken van het strijkkwartet waar zijn vader deel van uitmaakte. Deze jonge kennismaking met klassieke muziek maakte dat hij voor de cello koos en hij had talent. Hij volgde al snel lessen bij de beste docenten zoals Anner Bijlsma en op zijn 28e nam hij zijn eerste cd op: de cellosuites van Bach. Een toen zeer gedurfde keuze! Later nam hij ze nog eens op omdat zijn inzicht over deze suites veranderde. Intussen is Wispelwey gevierd door heel Europa en Amerika met zijn prachtige spel dat niet alleen de oude klassieken aangaat, maar ook heel moderne componisten als Hindemith en Ligeti.

Op 25 november speelt Pieter Wispelwey voor u de Vijfde Suite van Bach en de Solosonate van Kodály. “Het zijn twee intense, overrompelende stukken. Bijna nog grotere vertellingen dan de Britten Suites, hoewel die ook tot de top van de celloliteratuur horen,” aldus Pieter Wispelwey. En het mooie van zijn concerten is dat hij bij elk stuk een prachtig achtergrondverhaal heeft.

Normaal
Zitplaats kerk
20,00
CJP
Zitplaats kerk
18,50
Voorstelling informatie