Nederland leest Sonny Boy – Ontmoet Annejet van der Zijl

Dit jaar staat het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl centraal in de campagne Nederland Leest. Sonny Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge Surinaamse student die in 1928 als kostganger intrekt bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Waldemar en Rika worden verliefd en krijgen samen een zoontje, Waldy, alias ‘Sonny Boy’. Het boek werd direct een enorm succes. Er volgende een film in 2011 en dit seizoen wordt het verhaal ook bewerkt tot theatervoorstelling.

Het verhaal van Sonny Boy is op meerdere manieren verbonden met West-Friesland. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt de jonge Waldy ondergebracht bij een tuindersfamilie in de buurt van Hoogkarspel. En Museumboerderij West-Frisia in Hoogwoud wordt in 2010 gebruikt als locatie voor opnames voor de film.

Samen met de Westfriese Bibliotheken stelden wij een prachtig drieluik samen rondom het indrukwekkende verhaal van Sonny Boy. Ontmoet schrijfster Annejet van der Zijl, bekijk de film Sonny Boy met Ricky Koole en Sergio Hasselbaink en bezoek de theatervoorstelling waarmee Solostories vanaf februari langs de Nederlandse theater trekt.

Zaterdag 25 november: Ontmoet Annejet van der Zijl
Dinsdag 23 januari: filmvertoning Sonny Boy, met inleiding door Koos Schipper
Donderdag 8 februari: theatervoorstelling Sonny Boy, met inleiding door Solostories

De kaartverkoop voor loopt via de Westfriese Bibliotheken. Reserveren kan via https://wfb.op-shop.nl/358/ontmoet-annejet-van-der-zijl-nederland-leest-sonny-boyWil je naar het hele drieluik? Voor de speciale prijs van 35 euro kun je naar het interview met Annejet van der Zijl, bezoek je de film en de voorstelling, én krijg je ook nog een exemplaar van het boek Sonny Boy cadeau. Reserveren voor het drieluik kan via https://wfb.op-shop.nl/3772/drieluik-nederland-leest-annejet-van-der-zijl-sonny-boy/25-11-2023

Normaal
Zaal
12,50
Voorstelling informatie