Helmert Woudenberg – Fluiten in het Donker

Soms voel ik me als die eenzame wandelaar in het donkere woud, die, ofschoon vrolijk fluitend, voortdurend vreest uit een hinderlaag te zullen worden besprongen.– Simon Carmiggelt

Na het succes van zijn solovoorstelling Carmiggelt put Helmert Woudenberg nogmaals uit het omvangrijke oeuvre van de schrijver die in Nederland gezien wordt als de eerste columnist van Nederland. Helmert maakt opnieuw een selectie uit de grote hoeveelheid ‘Kronkels’, door Carmiggelt zelf stukkies of cursiefjes genoemd, waar er in de jaren zeventig van de vorige eeuw dagelijks één van in dagblad Het Parool verscheen.

Meestal zijn het komische schetsen, die, hoe geestig ze ook blijven, steeds beschouwender en soberder worden. Meestal treedt daar een ik-figuur in op (duidelijk Carmiggelt zelf), maar soms is het ook gewoon een kort verhaal. In Fluiten in het Donker zijn een aantal van die verhalen verzameld. Verhalen over kwetsbare kinderen, verliefde stelletjes, peper-en-zout echtparen, publieke vrouwen, kroeglopers en andere buitengewone zonderlingen.
Dit betreft een inhaalvoorstelling. Bezoekers zijn per e-mail geïnformeerd. Heeft u kaarten voor deze voorstelling, maar geen e-mail van ons ontvangen, neem dan alstublieft contact met ons op via info@hetpostkantoor.info.

Normaal
Zaal
18,50
CJP
Zaal
17,00
Voorstelling informatie
  • Van
    20 november 2021 20:00
  • Tot
    20 november 2021 21:20
  • Status
    Verlopen
  • Genre