FILM: Sonny Boy

Ook als filmliefhebber kun je bij ons terecht. Om de week draaien we op dinsdagavond een spannende, ontroerende of interessante film waarvan wij vinden dat je die zeker gezien moet hebben. Kom jij ook Even Een Filmpje Pakken?

In november stond het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl centraal in de campagne Nederland Leest. Sonny Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge Surinaamse student die in 1928 als kostganger intrekt bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Waldemar en Rika worden verliefd en krijgen samen een zoontje, Waldy, alias ‘Sonny Boy’.

Het verhaal van Sonny Boy is op meerdere manieren verbonden met West-Friesland. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt de jonge Waldy ondergebracht bij een tuindersfamilie in de buurt van Hoogkarspel. En Museumboerderij West-Frisia in Hoogwoud wordt in 2010 gebruikt als locatie voor opnames voor de film.

Samen met de Westfriese Bibliotheken stelden wij een prachtig drieluik samen rondom het indrukwekkende verhaal van Sonny Boy. Ontmoet schrijfster Annejet van der Zijl, bekijk de film Sonny Boy met Ricky Koole en Sergio Hasselbaink en bezoek de theatervoorstelling waarmee Solostories vanaf februari langs de Nederlandse theater trekt.

Zaterdag 25 november: Ontmoet Annejet van der Zijl
Dinsdag 23 januari: filmvertoning Sonny Boy, met inleiding door Koos Schipper
Donderdag 8 februari: theatervoorstelling Sonny Boy, met inleiding door Solostories

Ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Zaal
8,50
Voorstelling informatie
  • Van
    23 januari 2024 20:00
  • Tot
    23 januari 2024 22:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre