Eric Vloeimans & Ramón Valle – Más Viento Zonda!

Dit concert vindt vanwege het beperkte aantal bezoekers als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen niet meer plaats in de Johannes de Doper kerk, maar in onze eigen theaterzaal.

Eric Vloeimans is misschien wel de meest gelauwerde trompettist van dit moment. Hij weet onmogelijk geachte muziekcombinaties prachtig te laten klinken en alles wat hij aanraakt lijkt in goud te veranderen. Zijn succesvolle tournee Viento Zonda bijvoorbeeld, waarin hij en de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal zwoele zomerklanken en romantische ballades uit hun instrumenten toverden.

Dit theaterseizoen zullen deze twee rasmusici opnieuw het toneel betreden. En wel met Más Viento Zonda! Ze geven u nog meer van die warme wind uit het Zuiden, die in Argentinië de zwoele vooravond inluidt. Een voorstelling waarin het warmbloedige Argentijnse geluid en Vloeimans’ unieke melodische en karakteristieke improvisatiestijl samenvloeien tot één muzikaal bad.

N.B. Wegens omstandigheden zal Juan Pablo Dobal tijdens dit concert vervangen worden door Ramón Valle. 

De pers over Viento Zonda:
“Fabeltrompet klinkt magisch” – Het Parool

Over Eric Vloeimans: 
Deze improviserende trompettist speelt zowel jazz-, pop- en wereldmuziek als met kamermuziekensembles, big bands en klassieke orkesten. Een kleine selectie van de prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker. Hij speelde bij de opening van het Rijksmuseum, op het Koningsconcert en heeft uiteenlopende bewonderaars zoals zijn ex-leerling Kyteman, Koning Willem-Alexander, Armin van Buuren en Matthijs van Nieuwkerk. Een muzikant die de nieuwsgierigheid weet te prikkelen en daardoor een steeds groter publiek aan zich bindt. Niet alleen door zijn uitzonderlijke muzikaliteit, maar ook zijn innemende podiumpersoonlijkheid. “Ik maak muziek voor miljoenen, en die wil ik allemaal bereiken”, aldus Vloeimans.

Over Ramón Valle:
“Het andere gezicht van de Cubaanse jazz”, zo wordt de bekende Cubaanse jazzpianist Ramón Valle al jaren genoemd. Met zijn eigen trio speelt hij moderne jazz waarbij Latijnse ritmes onverwacht voorbij komen. Ramón onderscheidt zich door zijn golden touch op de piano en zijn gave voor het creëren van originele, memorabele melodieën. Hij wordt over de hele wereld geprezen om zijn overdonderende, expressieve pianospel, waarin zijn Cubaanse achtergrond en zijn klassieke scholing sterk aanwezig zijn. Valle speelde al op prestigieuze jazzfestivals in London, Havana en Montreux en het North Sea Jazz Festival.

Normaal
Zitplaats kerk
21,00
CJP
Zitplaats kerk
19,50
Voorstelling informatie