Donderdagmiddagfilm: The Fabelmans

Eens per maand organiseert Theater Het Postkantoor een filmmiddag voor senioren. In samenwerking met Seniorenraad Stede Broec is een filmprogramma samengesteld dat aansluit bij een (iets) oudere doelgroep. Omdat de film ’s middags wordt gedraaid hoeven bezoekers niet in het donker over straat. Ook staat er voorafgaand aan de film een kopje koffie of thee voor u klaar. Het doel is een gezellige middag te organiseren waar senioren elkaar kunnen ontmoeten en genieten van een interessante, mooie of leuke speelfilm.

The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy’s vader daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16e ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

De film is losjes gebaseerd op de jeugd van Steven Spielberg. Hij schreef het script en regisseerde de film zelf, die werd genomineerd voor 7 Oscars en 5 Golden Globes. Hij won de Golden Globes voor Beste Regie en Beste Film.

Eén van de talenten van Steven Spielberg is dat hij universele verhalen persoonlijk weet te maken. Hier blijkt hij net zo bedreven in het tegenovergestelde. Hij maakte van zijn persoonlijke herinneringen een universele vertelling waarin melancholie en hoop hand in hand gaan. Over opgroeien en je stem en bestemming vinden. Over ouders die van hun voetstuk vallen en feilbare mensen worden. Over struikelen en weer opkrabbelen.” – Telegraaf ****

Spielberg steunt op een sterke cast: Michelle Williams met Peter Pan-kapsel als extraverte en in kinderogen soms tenenkrommende moeder, Seth Rogen als warme, speelse oom Bennie, Paul Dano als wankel vaderfiguur. Twee oudjes stelen de show: Judd Hirsch als grommende oom Boris en David Lynch als sigaren kauwende John Ford. Alleen hun levenslessen maken 
The Fabelmans al de moeite waard. NRC ****

 Ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Zaal
8,50
Voorstelling informatie
  • Van
    15 februari 2024 14:00
  • Tot
    15 februari 2024 16:45
  • Status
    Verlopen
  • Genre