Donderdagmiddagfilm: Oppenheimer

Eens per maand organiseert Theater Het Postkantoor een filmmiddag voor senioren. In samenwerking met Seniorenraad Stede Broec is een filmprogramma samengesteld dat aansluit bij een (iets) oudere doelgroep.Voorafgaand aan de film staat er een kopje koffie of thee voor u klaar.

Oppenheimer neemt je mee in de geest van natuurkundige J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in het diepste geheim baanbrekend werk verricht bij het Manhattan Project. Ook de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, is bij dit project betrokken. Oppenheimer is getrouwd, maar heeft een affaire met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De Amerikaanse overheid acht haar gevaarlijk voor de belangen van de nationale veiligheid. Uiteindelijk is Oppenheimer verantwoordelijk voor de uitvinding van de atoombom.

De film Oppenheimer won maar liefst zeven Oscars en heeft een sterrencast van Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Josh Hartnett en Casey Affleck, Rami Malek en Kenneth Branagh. Schrijver en regisseur Christopher Nolan tekende eerder voor succesvolle films als The Dark KnightInceptionInterstellar en Tenet. De Telegraaf noemde Oppenheimer “een instant klassieker”.

Ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Zaal
8,50
Voorstelling informatie
 • Dagen
  Uren
  Minuten
  Seconden
 • Van
  23 mei 2024 14:00
 • Tot
  23 mei 2024 17:20
 • Status
  Aankomend
 • Genre