LET OP: Deze voorstelling wordt verplaatst naar het najaar. Bezoekers ontvangen hierover bericht. Geen bericht ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@hetpostkantoor.info of 0228-743910.

We sluiten ons seizoen af met een bijzondere filmmiddag. Pianist Yvo Verschoor speelt deze middag live mee met oude filmbeelden uit de begintijd van de (stomme) film. 

Onder de noemer Cinemagie presenteert Yvo u een bijzondere filmvoorstelling waarin hij unieke fragmenten uit het begin van de filmgeschiedenis laat zien en daar boeiende anekdotes bij vertelt. De beelden geven een beeld van vervlogen tijden, vol humor, spanning en romantiek. Tijdens de filmbeelden speelt Yvo er live muziek bij op de vleugel, iets wat in de begindagen van de filmgeschiedenis heel gebruikelijk was omdat toen de mogelijkheid om geluid en muziek op te nemen nog niet bestond. 

De muziek tijdens Yvo’s filmconcerten is altijd geïmproviseerd en geïnspireerd op de filmbeelden, de sfeer en beweging. De kunst van improviseren bij beeld kwam vooral tot bloei tussen 1895 en 1930, maar verdween vrijwel helemaal na de uitvinding van het synchroon geluid. Met veel respect voor die geschiedenis, geeft Yvo zijn eigen muzikale interpretaties aan wat hij ziet met een eigen mix van muziekstijlen.

Eén keer per maand organiseert Theater Het Postkantoor een filmmiddag in samenwerking met Seniorenraad Stede Broec. Omdat de film ’s middags wordt gedraaid hoeven bezoekers niet in het donker over straat. Ook staat er voorafgaand aan de film een kopje koffie of thee voor u klaar. Het doel is een gezellige middag te organiseren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en genieten van een interessante, mooie of leuke speelfilm.

Ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Zaal
8,50
Voorstelling informatie
  • Van
    15 juni 2023 14:30
  • Tot
    15 juni 2023 16:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre