Dilan Yurdakul – Door de schaduw heen


“Heel lang heb ik gedacht dat ik alles zelf bepaalde, dat ik mijn lot in eigen handen had. Mijn identiteit zelf vormgaf…”

Nadat ze stopte met Goede Tijden, Slechte Tijden maakte actrice en theatermaker Dilan Yurdakul haar meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Door de schaduw heen is een muzikale voorstelling over identiteit en verbinding. Een reis door haar gedachten en verleden; door trauma’s, lijden, schaamte, schuld en vlucht. Dilan stelt de vragen die ze eerder niet durfde te stellen, in een poging de gaten in haar identiteit op te vullen.

Kan je je door de schaduwen heen vechten en jezelf opnieuw uitvinden?

Dilan Yurdakul: “Het is een muzikale voorstelling waarin ik in mijn eigen hoofd kruip. In de gekte, in alle stiekeme gedachten, op de verloren uren op de dag… Iedereen kent de momenten wel, ’s nachts alleen in bed. Daar gaat het over.”

Yurdakul pelt alle lagen van haar identiteit af, als een ui zonder kern, totdat er bijna niets overblijft. – De Volkskrant

Een dappere vertelling verpakt in een geraffineerde vorm. Yurdakul heeft GTST helemaal niet nodig om te schitteren. – Het Parool 

In Door de schaduw heen neemt Yurdakul het publiek mee in die worsteling en toont een bijzonder kwetsbare weergave van een jonge, bipolaire, Turkse vrouw in Nederland.” – Theaterkrant (Keuze van de Criticus)

Yurdakul imponeert met haar rauwe, energieke theatertaal – NRC

Deze voorstelling wordt mede mogelijke gemaakt door Administratiekantoor VDB Admin.

Normaal
Zaal
18,50
CJP
Zaal
17,00
Voorstelling informatie
  • Van
    1 april 2021 20:00
  • Tot
    1 april 2021 21:15
  • Status
    Verlopen
  • Genre