Calefax in de Oude Kerk

Ons klassieke programma opent met een bijzonder concert in de historische Oude Kerk in Grootebroek.

Calefax is een klassiek ensemble met een popmentaliteit. Al meer dan vijfendertig jaar houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden.

De concerten van Calefax zijn vernieuwend en het repertoire – van 1100 tot nu – is verrassend. Het bestaat uit arrangementen (door hen zelf gemaakt) en nieuwe composities (in opdracht geschreven) voor de bezetting van hobo, klarinet, saxofoon, basklarinet en fagot.

Dankzij talloze internationale tournees en samenwerkingen met andere musici staan ze open voor invloeden uit de wereldmuziek, jazz en improvisatie. Zo speelden ze o.a. samen met pianist Jean-Yves Thibaudet, mezzosopraan Cora Burggraaf en sopraan Nora Fischer, trompettist Eric Vloeimans, violiste Liza Ferschtman, klarinettist Kinan Azmeh en het Nederlands Kamerkoor. Calefax zoekt ook regelmatig contact met kunstenaars uit andere disciplines zoals de theatermaker Boukje Schweigman, videokunstenaar Jaap Drupsteen en cabaretier Paulien Cornelisse.

“Calefax – five extremely gifted Dutch gents who made the reed quintet seem the best musical format on the planet.” 
– The Times

Ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Kerk
22,50
CJP
Kerk
21,00
Voorstelling informatie