CabaretFest!

Aanvankelijk stond op deze datum de finalistentour van het Leids Cabaret Festival gepland. Helaas heeft de organisatie van het festival laten weten dat de editie van dit jaar niet doorgaat vanwege onvoldoende aanmeldingen. En dus komt er ook geen finalistentournee…

Maar niet getreurd! Onze programmeur wist alsnog drie fantastische cabarettalenten te strikken voor een onvergetelijke avond.

Thjum Arts won in 2018 het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, schopte het in 2020 tot de finale van het Leids Cabaret Festival en won het jaar daarop alle prijzen op Cameretten. Als Thjum het podium opkomt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken.

Boban Benjamin Braspenning is de winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival in 2021 en heeft drie universitaire diploma’s op zak (bestuurskunde, economie en ethiek). “Ik ben geboren met een artiestennaam, dus ik móet wel het podium op…”, aldus Boban. Aan de hand van liedjes en sprookjes duikt hij in de wereld van het grote geld. Dat doet hij met charme, enthousiasme en een geestige gedachtegang.

Om het af te toppen vonden we ook Valentina Tóth bereid om naar Bovenkarspel te komen. Ze volgde haar opleiding aan de toneelschool in Brussel en deed daar óók nog een conservatoriumopleiding. In het tv-programma De Tiende van Tijl was ze naast Tijl Beckand te zien als vaste huispianiste van het programma. Daarna gooide ze het over een andere boeg: die van het cabaret. En met succes, want vorig jaar nam ze op het Amsterdams Kleinkunst Festival de juryprijs en de publieksprijs mee naar huis. Ook werd ze door de Volkskrant als hét comedytalent van 2023 bestempeld.

Kortom: aan cabarettalent geen gebrek, dus geen enkele reden om thuis op de bank te blijven zitten. Hop hop!

Normaal
Zaal
18,50
CJP
Zaal
17,00
Voorstelling informatie
  • Van
    25 maart 2023 20:00
  • Tot
    25 maart 2023 21:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre