Birthe Blom met het Helix Trio in De Oude Kerk

De mooiste klassieke muziek in een prachtige kerk!

Eind november speelde de internationaal vermaarde solist Pieter Wispelwey een wonderschoon celloconcert in de prachtige akoestiek van de monumentale Oude Kerk van Grootebroek. Dat smaakte naar meer! Gelukkig vonden we de van oorsprong Westfriese topvioliste Birthe Blom bereid en beschikbaar om op vrijdag 26 mei een klassiek concert te geven in de kerk, samen met haar Helix Trio.

Het Helix trio wordt gevormd door violiste Birthe Blom (o.a. 1e prijs Nationaal Vioolconcours Oskar Back), altviolist Joël Waterman (summa cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam) en celliste Amber Docters van Leeuwen (1e prijs Nationaal Celloconcours).

Onder de titel Van diverse pluimage speelt het trio werken die niet alleen worden gekenmerkt door een grote variatie aan stijlen en stijlperiodes, maar ook door grote verschillen in nationale achtergrond en karakter. Deze diversiteit zorgt voor een interessant en afwisselend programma. Van Hongaars temperament en volksmelodieën bij Dohnányi tot een dramatische lading bij Beethoven.

In de Oude Kerk zullen zij het onderstaande programma ten gehore brengen:

Franz Schubert: String trio D471 (1816)
Ernö Dohnányi: Serenade Opus 10 (1902)
George Enescu: Aubade (1899)
Ludwig van Beethoven: Strijktrio in ES-majeur opus 3 (1796)

Ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Kerk
20,00
CJP
Kerk
18,50
Voorstelling informatie