Benja Bruijning – Een Leven

Benja Bruijning staat voor het eerst solo op het toneel, gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van schrijver Nick Payne. 
A Life is niet zomaar een toneelstuk, het is een persoonlijk relaas van de schrijver waarin hij ingaat op twee grote levensgebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader. Benja Bruijning werd persoonlijk gegrepen door A Life. Ook in zijn leven ging het verlies van zijn vader samen met zelf vader worden. Hij zocht contact met Nick Payne en kreeg toestemming van de schrijver om het stuk zelf te vertalen.

In Een leven is alles met elkaar verweven: geboorte en dood, vader worden en zoon zijn. De scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon en de verrassende vorm maken Een leven tot een spannende toneelmonoloog die geen moment verveelt. Met zijn charisma, gevoel voor humor en ogenschijnlijke lichtvoetigheid neemt Benja de toeschouwer mee het verhaal in, om die vervolgens precies daar te raken waar het pijn doet.

Het werk van Nick Payne wordt over de hele wereld gespeeld en is verfilmd door Netflix en de BBCDeze voorstelling maakt onderdeel uit van de serie Toneel:
5 november: Benja Bruijning – Een Leven
19 november: Dilan Yurdakul – Door de Schaduw heen
4 februari: Solostories/Soy Kroon – Nu ik je zie
15 april: Mohammed Azaay en het Amsterdams Andalusisch Orkest – Jihad van Liefde

De serie Toneel kost € 50,00 (ipv. € 78,50). Om de serie te bestellen klikt u onderaan deze pagina op het nieuwsbericht “Series: voordelig verzekerd van een top theaterseizoen”. 

Normaal
Zaal
20,00
CJP
Zaal
18,50
Voorstelling informatie
  • Van
    5 november 2022 20:00
  • Tot
    5 november 2022 21:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre