Andries Tunru – In theorie

“Andries Tunru is een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers.” schreef de pers. En: “Charisma, scherpte en goeie improvisatie… Tunru staat op het podium als een ervaren rot.” En dat terwijl Andries pas toe is aan zijn tweede avondvullende voorstelling: In theorie.

In dit tweede programma haalt de winnaar van de Persoonlijkheidsprijs op Cameretten zijn psychologiediploma onder het stof vandaan. Met zichzelf als welwillend onderzoeksobject neemt hij het mens-zijn stevig onder de loep. Met slimme grappen, een aanstekelijke energie en vlijmscherpe improvisaties ontleedt hij opgewekt zijn (en daarmee onze) binnenwereld. Want waarom is half-vijf-in-de-kroeg-Andries zo anders dan Kerst-bij-de-schoonouders-Andries? Is het wel zo onlogisch om racistisch te zijn? En wat doet het mentaal met je als je, om maar wat te noemen, de finale van De Slimste Mens verliest van Snollebollekes?

Van verliefd zijn tot verlegen, van hunnie tot wij: wie weet wat we tegenkomen! In ieder geval de ingrediënten die je van Andries gewend bent: snelle stand-up, vette verhalen en prachtige liedjes.

In zijn tweede soloshow bewijst cabaretier Andries Tunru zich een flitsend improvisator en een uitblinker in muzikale acts.” (NRC 24 maart 2022)

Normaal
Zaal
18,50
CJP
Zaal
17,00
Voorstelling informatie
  • Van
    14 april 2022 20:00
  • Tot
    14 april 2022 21:30
  • Status
    Verlopen
  • Genre