Robert Jan Proos – Het Songfestival volgens Proos

Cabaretier Robbert Jan Proos keek als klein jochie in 1984 voor het eerst naar het songfestival. Hij zag drie hoogblonde jongens op gouden  schoentjes namens Zweden winnen. Daarmee wist hij twee dingen zeker: man, wat ben ik homo, en dit is het allerleukste programma dat er is en ooit zal zijn!

Eindelijk is het zo ver: 44 jaar na Teach-In heeft Nederland weer gewonnen en komt het leukste feestje naar Nederland. Maar hoe vaak organiseerden wij het Songfestival? Waarom doet Australië mee? En waarom hebben we godesnaam ooit Sieneke ingezonden? Allemaal vragen waarop Robbert Jan Proos het antwoord gaat geven in deze hilarische voorstelling vol smakelijke verhalen en bespiegelingen over het foutste feestje van het jaar. En heb je zelf een vraag? Mail ‘m voor de voorstelling en je krijgt live antwoord!

Is Robbert Jan de grootste kenner dan? Dat zou hij zelf nooit zeggen, maar zijn moeder denkt van wel. En zijn vrienden, die te pas en te onpas afschuwelijk obscure inzendingen uit Macedonië en Montenegro moeten aanhoren als ze het lef hebben om gezellig langs te komen, die denken dat ook. Nederland weet dat alleen nog niet. Maar eerlijk is eerlijk, tot vorig jaar had ook nog niemand van Duncan Laurence gehoord, en die bleek best leuk. Dus toen we Vader Abraham vroegen wie een show moest maken over het songfestival, twijfelde hij geen moment: “Dan Robbert Jan maar!”

Normaal
Zaal
18,50
CJP
Zaal
17,00
Voorstelling informatie
 • Van
  8 mei 2020 20:00
 • Tot
  8 mei 2020 22:00
 • Status
  Verlopen
 • Locatie
 • Genre