Skotwal – Deur (reprise)

Skotwal gaat “Deur” met de beste americana, vertaald in het West-Fries

Met de Amerikaanse country als voorbeeld zingen de gebroeders Theo en Wigert Dronkert liedjes in het West-Fries. Sinds de toetreding van Theo de Jong is Skotwal een driemansduo. De drie leden van Skotwal durven hun muziek zonder opsmuk uit te voeren, maar ze kunnen ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen met diverse instrumenten.

Van bekende en minder bekende nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, Rolling Stones en Bob Dylan maakt Skotwal vertalingen in de taal van hun eigen streek. Uiteraard komt in hun teksten de nodige humor aan bod, maar ook de serieuze zaken gaat Skotwal niet uit de weg.

Een authentieke Westfries genoot zichtbaar en hoorbaar van een optreden en zei na afloop: “Dat Skotwal is nag geniesen onsoortig.” Uit de mond van een echte Westfries misschien wel het ultieme compliment, want net als de klassieke cowboy is de echte West-Fries een man van weinig woorden, zorgvuldig gekozen voor de goede verstaander.

Vanavond zal Skotwal onder de werktitel Deur,  wat staat voor “doorgaan” en “betreden van nieuwe ruimtes”, ook nieuwe liedjes volgens het aloude concept ten gehore brengen.

Ticketprijzen zijn exclusief € 2,50 transactiekosten per bestelling.

Normaal
Zaal
21,00
CJP
Zaal
19,50
Voorstelling informatie
 • Dagen
  Uren
  Minuten
  Seconden
 • Van
  11 mei 2024 20:00
 • Tot
  11 mei 2024 21:30
 • Status
  Aankomend
 • Genre