We dromen de zalen vol…

Op 28 januari startte de collectieve campagne “De Belofte” waarin 400 culturele instellingen reikhalzend uitkijken naar het moment waarop de lege zalen zich weer zullen vullen met publiek. Natuurlijk sluiten wij ons graag aan bij deze hoopvolle belofte van de lege zaal. Theater, muziek of cabaret, al deze vormen van podiumkunst bestaan bij de gratie van publiek. Zonder toeschouwers geen theater of concert, die ontmoeting is essentieel. Je beleeft het echt samen. We kunnen niet wachten om ons publiek weer met open armen te mogen ontvangen!

Over de campagne
Wat begon als een hoopvolle tekst speciaal geschreven voor één theater werd al snel omarmd door de hele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement dat sectorbreed wordt verspreid. Een statement van de culturele sector aan alle mensen die theater een warm hart toedragen.
Het kunstwerk, bestaande uit een column geschreven door Jan Beuving en een video. Centraal staat de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken samen uit naar dat moment.

Makers
Hans van Manen (dans), Peter Pannekoek (cabaret), Soumaya Ahouaoui (toneel), Jaap van Zweden (muziek) en Simone Kleinsma (musical) spraken de tekst van Beuving uit.
Verder werd er samen gewerkt met danser Uri Eugenio (LeineRoebana) en een viertal pianisten: Hannes Minnaar, Yang Yang Cai, Helena Basilova en Iris Hond. Zij spelen op 4 vleugels een deel uit Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Regisseur van de video is Katja Akkerman.

Winactie
De sector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Als straks de deuren weer helemaal open gaan, maakt het publiek kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

‘’Wij zijn klaar om te spelen.
wij wachten – met u – op de rook.’’


Kijk voor meer informatie, de column, video en de winactie op www.droom-mee.nl

Zoeken