Veelgestelde vragen

Het zijn bijzondere tijden waarin we ons steeds weer aan moeten passen aan veranderende regels. Hier zetten we de meest voorkomende vragen die je als bezoeker zou kunnen hebben voor je op een rijtje. Vragen over het nieuwe theaterseizoen, over de coronamaatregelen en wat dit voor gevolgen heeft voor je theaterbezoek en algemene vragen.
Heb je een andere vraag? Schroom dan niet en stel je vraag op info@hetpostkantoor.info. Wij helpen je graag!


laatst bijgewerkt: 7/12/2021

VRAGEN OVER HET THEATERSEIZOEN 2021-2022

Ik wil een rolstoelplaats of plaats voor minder validen reserveren. Wat moet ik doen?
Ons online ticketsysteem kiest automatisch de best beschikbare plaatsen en houdt hierbij geen rekening met specifieke wensen. Per voorstelling is wel een beperkt aantal plekken beschikbaar voor minder validen.
Ben je slecht ter been, zit je in een rolstoel of heb je een andere (medische) reden die je verhindert om onze verhoogde tribune op te lopen? Neem dan contact op met de kassa via info@hetpostkantoor.info of 0228-743910.

VRAGEN DIE VERBAND HOUDEN MET CORONA

Geldt de 1,5 meter afstand bij voorstellingen in het nieuwe seizoen?
Vanaf 28 november 2021 geldt de 1,5 meter afstandsregel weer. Dat betekent dat er minder bezoekers bij de voorstellingen kunnen zijn. Daarnaast geldt voor de toegang tot de voorstellingen het Coronatoegangsbewijs. Dit bewijs moet je met een legitimatie kunnen tonen om naar een voorstelling te gaan.

De bovenstaande regels gelden in ieder geval tot 15 december 2021. Zodra er meer kan en mag, zullen wij deze ruimte optimaal benutten zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen laten genieten van een heerlijk avondje uit.

Hoe werkt het coronatoegangsbewijs?
Je kunt een coronatoegangsbewijs op 3 manieren verkrijgen:

1.     Een Vaccinatiebewijs
Met de Corona Check App kun je van je vaccinatiebewijs een QR-code maken. De QR-code kan worden geactiveerd vanaf 14 dagen nadat je volledig gevaccineerd bent. Zodra je volledige vaccinatie geregistreerd is kun je in de app of op de pagina inloggen met je DigiD. Als je bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden je vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kunt je je vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app.  Op de website www.coronacheck.nl lees je hoe je van je vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

2.   Een negatieve testuitslag
Op www.coronatest.nl kun je een test aanvragen die je, bij een negatieve uitslag, toegang tot een voorstelling kan geven. Via de testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl kunt omzetten in een QR code. Deze code wordt door ons gescand. Op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs vind je informatie over het coronatoegangsbewijs.

3.    Een herstelbewijs
Heb je corona gehad en kun je dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je ook een herstelbewijs uploaden in de Corona Check App. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt op de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 12 en 180 dagen oud is.

De QR-code is het coronatoegangsbewijs. Deze wordt gescand bij de ingang van ons theater. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. Wij vergelijken de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Heb je geen smartphone?
Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl
Heb je nog vragen omtrent het coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Helpdesk CoronaCheck (0800-1421) of Helpdesk Testen voor Toegang (088-7770809).

Hoe weet ik of een voorstelling doorgaat?
Wij volgen de maatregelen van het kabinet op de voet. Wanneer dit gevolgen heeft voor geplande voorstellingen en films zal dit zo spoedig mogelijk worden gecommuniceerd via onze website en social media kanalen. Bezoekers die al kaarten hadden gekocht worden per mail en/of telefonisch geïnformeerd over eventuele verplaatsing of annulering. Tot en met 18 december 2021 zijn alle avondvoorstellingen geannulleerd.


Ik heb kaarten voor een voorstelling, maar ik heb gezondheidsklachten of een huisgenoot met koorts op de dag van de voorstelling. Wat moet ik doen?
Als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van klachten, kun je jouw kaarten annuleren en om laten zetten in een tegoed. Met uw tegoedbon kun je zodra je weer klachtenvrij bent een andere voorstelling in ons theater bezoeken.
Annuleren kan uitsluitend per mail naar info@hetpostkantoor.info. Kom dus niet zelf naar Het Postkantoor! Annuleren kan tot 12.00 uur op de dag van de voorstelling. Vindt de voorstelling ’s ochtends of ’s middags plaats, dan dient je annulering uiterlijk één dag van tevoren vóór 16.00 uur bij ons binnen te zijn.
Let op: kom je ondanks deze mogelijkheid om per mail te annuleren met (lichte) gezondheidsklachten toch naar Het Postkantoor, dan vorm je een risico voor alle andere aanwezigen. Je wordt dan verzocht om direct naar huis te gaan en komt onder geen beding meer in aanmerking voor een tegoedbon.

Bij welke klachten blijf ik thuis?

 • Bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)  
 • Bij verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid; dit geldt ook wanneer iemand uit uw huishouden dergelijke klachten heeft.

Welke maatregelen zijn/worden er genomen voor een veilig theaterbezoek?

 • Bij aankomst wordt aan bezoekers gevraagd om via de Corona Check App een QR-code te laten zien waaruit blijkt dat zij beschikken over een vaccinatiebewijs, een negatief testbewijs of een herstelbewijs. Kinderen tot en met 12 jaar hebben geen coronatoegangsbewijs nodig.
 • In het gebouw zijn vaste gemarkeerde routes aangebracht om waar nodig voldoende afstand te kunnen houden tot medebezoekers. Onze medewerkers houden toezicht op een veilig gebruik van deze routes.
 • Bezoekers wordt verzocht om op een van tevoren bepaald tijdslot te komen. Zo kunnen wij de bezoekersstroom optimaal spreiden. Het toegewezen tijdslot wordt vermeld in de servicemail die je enkele dagen voor je bezoek van ons ontvangt.
 • Vanaf 28 november 2021 is in verband met de 1,5 meter afstand het aantal beschikbare zitplaatsen per voorstelling aangepast. Bij uw placering in de theaterzaal wordt rekening gehouden met 1,5 meter afstand of er zijn aparte tafeltjes en stoelen geplaatst (zonder gebruik van de tribune), afhankelijk van wat passend is bij het soort evenement

Is het theatercafé geopend?

Wanneer de richtlijnen van de overheid het toelaten is het theatercafé geopend vanaf één uur voor aanvang tot tenminste één uur na afloop van de voorstelling. Wanneer het theatercafé niet geopend is, serveren wij bij de voorstelling inbegrepen drankjes (indien van toepassing) in de zaal of bieden wij een ander passend alternatief. Of het theatercafé open is, wordt vermeld in de servicemail die je enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling van ons ontvangt.

Is de garderobe geopend?

Ja, de garderobe is geopend. Je mag je jas echter ook mee de zaal in nemen. Omdat wij de zaal voor de voorstelling extra goed ventileren kan het in de zaal wat frisser zijn dan je gewend bent. Als je hier gevoelig voor bent raden wij aan om hier rekening mee te houden door bijvoorbeeld een vest of shawl mee te nemen.

Kan ik gebruik maken van het toilet?
Ja, dat kan. Onze toiletten worden regelmatig gereinigd. Op het toilet staan bovendien reinigingsmiddelen zodat je ook zelf het toilet kunt desinfecteren als je dat prettig vindt.

Hoe zit het met ventilatie?
Ons gebouw beschikt over een luchtverversingsinstallatie die zorgt voor een constante aanvoer van verse buitenlucht. De lucht wordt gefilterd en via een ander kanaal afgevoerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de luchtkwaliteit tijdens je bezoek.

We doen er alles aan om je theaterbezoek – ook in deze bijzondere tijd – zo soepel en gastvrij mogelijk te laten verlopen. We hopen op je begrip!

ALGEMENE VRAGEN

Hoe kom ik aan kaarten?
Wij adviseren je om je kaarten online te bestellen. Is dit niet mogelijk, dan kun je ook terecht bij onze theaterkassa. Bij de kassa kun je uitsluitend met PIN betalen. Heb je vragen over een bestelling of reservering? Mail dan naar info@hetpostkantoor.info of spreek een boodschap in op onze voicemail via 0228-743910.
Bij aanscherping van de coronamaatregelen kan het zijn dat onze kassa gesloten is. Check hier de laatste informatie met betrekking tot onze bereikbaarheid en openingstijden.

Hoe reis ik naar het theater?
Het Postkantoor bevindt zich op 2 minuten loopafstand van NS Station Bovenkarspel – Grootebroek. Bij het verlaten van het NS Station loop je rechtdoor de Stationslaan in. Aan het einde van de straat zie je aan de overkant van de weg Het Postkantoor.

Met de auto
Vanaf A7 Amsterdam/Hoorn
Rijdend op de A7 richting Den Helder neem je afslag 9-Hoorn-Noord en voegt u in op de N307 richting Enkhuizen/Lelystad. Neem de afrit naar de N240 richting Zwaagdijk-Oost/Wervershoof/Medemblik/Hoogkarspel en sla bij de stoplichten rechtsaf naar de N505 (Drechterlandseweg). Sla na 5,5 km rechtsaf bij de stoplichten (richting Bovenkarspel/Grootebroek) naar de Dirk Essenlaan/Esdoornlaan. Na 350 meter kom je bij een rotonde. Neem hier de eerste afslag naar zodat je op de Dirk Essenlaan blijft. Neem hierna de eerste afslag links naar De Tuin. Vervolg je weg langs het winkelcentrum. De weg buigt af naar rechts en vervolgens naar links. Theater Het Postkantoor bevindt zich in de bocht aan je linkerhand.

 Vanaf N302 Lelystad/Enkhuizen
Rijdend op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen neem je het eerste stoplicht rechtdoor. Bij het tweede stoplicht gaat u rechtsaf, naar de N505 richting Enkhuizen. U rijdt onder het spoor door, bij het eerst volgende stoplicht gaat u linksaf naar het Westeinde. Volg deze weg gedurende 2,7 km. De weg gaat van Westeinde over in Hoofdstraat. Aan het einde van de Hoofdstraat vind je Theater Het Postkantoor.

Waar kan ik parkeren?
Bij het theater bevindt zich een parkeerplaats. Je kunt ook parkeren bij een van de nabijgelegen parkeerterreinen van Winkelcentrum Het Streekhof, dat zich naast Theater Het Postkantoor bevindt. Let op: op deze parkeerplaatsen geldt een blauwe zone.

Is er een ringleiding?
Ja. Voor slechthorenden is er een ringleiding aanwezig in het theater. Wanneer je voor aanvang (per mail, telefonisch of bij binnenkomst) bij een van onze medewerkers aangeeft dat je gebruikt wilt maken van de ringleiding, dan houden we hier rekening mee.


Wat zijn de huisregels van Het Postkantoor?
Om een bezoek aan Het Postkantoor voor iedereen veilig en prettig te laten verlopen geldt er een aantal huisregels

 • Na aanvang van de voorstelling/film is het alleen toegestaan de zaal te betreden op aanwijzing van medewerkers van Het Postkantoor. Toegang na aanvang kan niet gegarandeerd worden.
 • Het maken van foto’s, video- en/of geluidsopnamen is alleen toegestaan na vooraf verkregen schriftelijke toestemming van Het Postkantoor.
 • Wij verzoeken je vriendelijk doch dringend om je telefoon tijdens voorstellingen en films uit te schakelen of op vliegtuigmodus te zetten.
 • Gasten zijn verplicht aanwijzingen van het personeel van Het Postkantoor op te volgen.
 • Gasten die zich niet houden aan de huisregels en/of aanwijzingen van personeel van Het Postkantoor kan worden verzocht om Het Postkantoor verlaten.
 • In alle situaties waarin bovenstaande huisregels niet voorzien beslist de leiding van Het Postkantoor.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

 • Gereserveerde kaarten dienen binnen 14 dagen te worden afgehaald en betaald bij de kassa. Haal je de kaarten niet binnen deze termijn op, dan komt je reservering te vervallen. Valt de voorstellingsdatum binnen de termijn van 14 dagen, dan dienen de kaarten uiterlijk een half uur voor aanvang te zijn afgehaald en betaald.
 • Ben je verhinderd? Het is mogelijk om je kaarten om te ruilen voor een andere voorstelling of de kaarten te retourneren. Ruilen of annuleren kan per mail naar info@hetpostkantoor.info tot 12.00 uur op de dag van de voorstelling. Vindt de voorstelling ’s ochtends of ’s middags plaats, dan dient je annulering uiterlijk één dag van tevoren vóór 16.00 uur bij ons binnen te zijn.
 • Het Postkantoor behoudt zich het recht voor om acties te houden. Aanbiedingen of kortingen gelden niet voor reeds gekochte kaarten.
 • Bij annulering door Het Postkantoor ontvangt je het aankoopbedrag retour. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je kaarten te ruilen voor een tegoedbon of te doneren.

Zoeken