Veelgestelde vragen

Het is voor iedereen even wennen aan een nieuw, tijdelijk normaal. Daarom zetten we de meest voorkomende vragen die u als bezoeker zou kunnen hebben voor u op een rijtje. Heeft u toch nog een andere vraag? Schroom dan niet en stel uw vraag op info@hetpostkantoor.info. Wij helpen u graag!

Hoe kom ik aan kaarten?
Wij adviseren u om uw kaarten online te bestellen. Is dit niet mogelijk, dan kunt u ook terecht bij onze theaterkassa. Deze is op werkdagen geopend tussen 14 en 16 uur en op voorstellingsdagen vanaf één uur voor aanvang. Bij de kassa kunt uitsluitend met PIN betalen.

Heeft u vragen over een bestelling of reservering? Mail dan naar info@hetpostkantoor.info of spreek een boodschap in op onze voicemail via 0228-743910.
Wegens aanhoudende coronamaatregelen kan het zijn dat onze kassa gesloten is. Check hier de laatste informatie met betrekking tot onze bereikbaarheid en openingstijden.

Ik heb kaarten voor een voorstelling, maar ik heb gezondheidsklachten of een huisgenoot met koorts op de dag van de voorstelling. Wat moet ik doen?
Als u of iemand in uw huishouden last heeft van klachten, kunt u uw kaarten annuleren en om laten zetten in een tegoed. Met uw tegoedbon kunt u zodra u weer klachtenvrij bent een andere voorstelling in ons theater bezoeken.
Annuleren kan uitsluitend per mail naar info@hetpostkantoor.info. Kom dus niet zelf naar Het Postkantoor! Annuleren kan tot 12.00 uur op de dag van de voorstelling. Vindt de voorstelling ’s ochtends of ’s middags plaats, dan dient uw annulering uiterlijk één dag van tevoren vóór 16.00 uur bij ons binnen te zijn.
Let op: komt u ondanks deze mogelijkheid om per mail te annuleren met (lichte) gezondheidsklachten toch naar Het Postkantoor, dan vormt u een risico voor alle andere aanwezigen. U wordt dan verzocht om direct naar huis te gaan en komt onder geen beding meer in aanmerking voor een tegoedbon.

Bij welke klachten blijf ik thuis?

  • Bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)  
  • Bij verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid; dit geldt ook wanneer iemand uit uw huishouden dergelijke klachten heeft.

Welke maatregelen zijn er genomen zodat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden?

  • In het gebouw zijn vaste gemarkeerde routes aangebracht om voldoende afstand te kunnen houden tot uw medebezoekers. Onze medewerkers houden toezicht op een veilig gebruik van deze routes.
  • Bezoekers wordt verzocht om op een van tevoren bepaald tijdslot te komen. Zo kunnen wij de bezoekersstroom optimaal spreiden. Het aan u toegewezen tijdslot wordt vermeld in de servicemail die u enkele dagen voor uw bezoek van ons ontvangt.
  • In de theaterzaal is het aantal beschikbare zitplaatsen per voorstelling aangepast, zodat ieder bezoekersgezelschap 1,5 meter afstand heeft tot andere bezoekers, medewerkers van het theater en de artiest(en) op het podium.
  • De beschikbare stoelen op de tribune zijn gemarkeerd of er zijn aparte tafeltjes en stoelen geplaatst (zonder gebruik van de tribune), afhankelijk van wat passend is bij het soort evenement.

Vindt er een gezondheidscheck plaats?
Ja. Bij aankomst in ons theater wordt u ontvangen door een van onze medewerkers, die u zal vragen naar uw gezondheid.

Beantwoordt voor uw bezoek de volgende vragen:

  • Heeft u in de afgelopen 14 dagen last gehad van een of meer van de volgende klachten: verkoudheid, benauwdheid, koorts (vanaf 38 graden) of hoesten?
  • Heeft u op dit moment een huisgenoot met een of meer van de hierboven genoemde klachten?
  • Heeft u in de afgelopen 14 dagen contact gehad met iemand die besmet was met het coronavirus?

Als het antwoord op één of meer van deze vragen JA is, dan verzoeken wij u dringend om ons niet te bezoeken. Indien u uw kaarten tijdig annuleert, heeft u recht op een tegoedbon (zie hierboven). Indien u de kaarten niet annuleert en bij de gezondheidscheck blijkt dat u de voorstelling niet kunt bezoeken heeft u geen recht op een tegoedbon of restitutie.

Is het theatercafé geopend?
Het theatercafé is slechts beperkt geopend; bij de voorstelling inbegrepen drankjes (indien van toepassing) worden in de zaal geserveerd met inachtneming van 1,5 meter afstand. Indien het theatercafé open is, wordt dit vermeld in de servicemail die u enkele dagen voorafgaand aan de voorstelling van ons ontvangt.

Is de garderobe geopend?
Ja, de garderobe is geopend. U mag uw jas echter ook mee de zaal in nemen. Omdat wij de zaal voor de voorstelling goed ventileren kan het in de zaal wat frisser zijn dan u gewend bent. Indien u hier gevoelig voor bent raden wij aan om hier rekening mee te houden door bijvoorbeeld een vest of shawl mee te nemen.

Kan ik gebruik maken van het toilet?
Onze toiletten worden regelmatig gereinigd, maar we vragen u alleen in hoge nood van ons toilet gebruik te maken. Op het toilet staan reinigingsmiddelen zodat u indien gewenst ook zelf het toilet kunt desinfecteren.

Hoe zit het met ventilatie?
Ons gebouw beschikt over een luchtverversingsinstallatie die zorgt voor een constante aanvoer van verse buitenlucht. De lucht wordt gefilterd en via een ander kanaal afgevoerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de luchtkwaliteit tijdens uw bezoek.

 
We hopen op uw begrip en verwelkomen u graag snel weer in Theater Het Postkantoor!

Zoeken