Het is stil zonder u…

Bovenkarspel, 8 april 2020

Lief publiek, geachte bezoeker,

Zoals u wellicht weet is Theater Het Postkantoor inmiddels al ruim drie weken gesloten. Graag informeren wij u over de huidige stand van zaken. Al sinds de eerste bekendmaking van de maatregelen op 12 maart is Het Postkantoor samen met artiesten, producenten en impresariaten hard aan het werk om zo’n 20 voorstellingen te verplaatsen. Ook andere theaters zijn hier druk mee bezig. Zoals u zult begrijpen is dit een enorme puzzel voor alle partijen.

Wat gebeurt er met gekochte kaarten?
Tot het moment dat er meer duidelijkheid is over de afwikkeling van de voorstellingen blijven alle gekochte kaarten in elk geval geldig. Mocht verplaatsing van bepaalde voorstellingen niet haalbaar blijken dan hebben kaarthouders recht op compensatie, zoals een vervangende voorstelling, een tegoedbon of restitutie. Ons theater volgt hierin de richtlijnen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD). Dit doen alle theaters in Nederland zodat we vanuit de cultuursector op hetzelfde moment en eenduidig kunnen communiceren over de procedure rondom gekochte kaarten. Wij hopen u zo spoedig mogelijk meer duidelijkheid te kunnen geven.

Overige evenementen
Voorstellingen buiten onze reguliere theaterprogrammering (zoals voorstellingen van amateurgezelschappen, films en culturele verhuringen) worden apart en in samenspraak met de gezelschappen of (mede-)organisatoren afgewikkeld.

Brochure en kaartverkoop
Normaal gesproken verschijnt in mei onze theaterbrochure voor het nieuwe seizoen. Zoals u zult begrijpen hebben wij helaas moeten besluiten deze publicatie uit te stellen. De kans dat er nog veel gaat veranderen is groot. Sommige voorstellingen zullen in seizoen 2020/2021 ingehaald worden en nieuwe voorstellingen die al op de planning stonden kunnen misschien niet doorgaan. Daardoor is de kans groot dat ook de start van de voorverkoop zal worden uitgesteld. Wij beraden ons, in overleg met andere theaters, over een nieuw moment voor de voorverkoop. We houden u natuurlijk op de hoogte.

Steuntje in de rug
We ontvangen regelmatig warme reacties van u als bezoeker (waarvoor veel dank!) en krijgen soms de vraag of er ‘iets’ gedaan kan worden om de theatersector te steunen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u, wanneer onze deuren opengaan, weer op bezoek komt in ons theater. Wilt u ons theater ook op een andere manier steunen? Dan kunt u Vriend van Het Postkantoor worden. Met deze bijdrage geeft u ons net dat steuntje in de rug om ook in deze onzekere periode overeind te blijven en een sprankelend nieuw theaterseizoen voor u te kunnen realiseren. Klik hier voor meer informatie.

Het Postkantoor Online
Nu we elkaar niet kunnen treffen in ons gezellige theater plaatsen we regelmatig theatertips op onze social media kanalen. Registraties van voorstellingen, live comedy sessies, theatertips voor kinderen of een mooi passend liedje. Volgt u ons al op Facebook of Instagram? Zo blijven we met elkaar in contact en kunt u blijven genieten van al het moois dat al die theatermakers, muzikanten en cabaretiers ook in deze tijd te bieden hebben.

Wij danken u voor uw begrip, geduld en vertrouwen en hopen u snel weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen in Het Postkantoor!


Maartje van Kraaij
Algemeen Manager Theater Het Postkantoor

Zoeken