PROGRAMMA

Jan Beuving - Raaklijn

Jan Beuving - Raaklijn

28 oktober 2017 om 20:00


Deze voorstelling maakt deel uit van de Serie Cabarettalenten. Wilt u de serie bestellen? Klik dan hier.

Winnaar van de Neerlands Hoop 2017!


Hij is de bètaman in de alfajungle van het theater. Wiskundige en winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs én de Neerlands Hoop.

Uit het juryrapport van de VSCD: Door zijn achtergrond als wiskundige in te zetten biedt Jan Beuving in Raaklijn een uniek en verfrissend perspectief, dat nergens anders in het huidige cabaret te vinden is. (...) Naast de verhalen over wiskunde zet Beuving ook een lijn uit over zijn amateurvoetbalelftal en de vele PVV-stemmers die hij onder zijn teamgenoten heeft. Hij zet zichzelf neer als de raaklijn die langs twee uiteenlopende werelden scheert, wat leidt tot een frisse kijk op onze verdeelde samenleving. Het geeft Raaklijn een maatschappelijke lading, waarbij Beuving voorbij gaat aan platgetreden paden.
De voorstelling is muzikaal van hoogstaand niveau, met een hele reeks fonkelnieuwe kleinkunstliedjes, die uitblinken in ongebruikelijke onderwerpkeuze, en slimme, humoristische teksten die met mathematische precisie zijn geschreven.


Met Tom Dicke aan de vleugel neemt Jan Beuving u mee in zijn wonderlijke logica. Met taal waar niemand op rekent en gereken waar niemand naar taalt. Jan Beuving komt nog één seizoen terug met zijn bejubelde cabaretprogramma Raaklijn.

Buitengewoon geestig - De Volkskrant
Beuving excelleert in lichte liedjes - NRC Handelsblad
IJzersterk programma - Theaterkrant
Zijn woordgebruik is enorm divers, zijn rijmwoorden fenomenaal en hij tovert fraaie werelden. - Trouw


Prijs: € 18,50 (incl. pauzedrankje)

Copyright 2012 Het Postkantoor - Reserveringsvoorwaarden - Disclaimer