PROGRAMMA

De Kift

De Kift

16 december 2017 om 20:00


Voorafgaand aan het 30-jarig bestaan presenteert DE KIFT haar nieuwste album: BAL. Een wonderschoon ouderwets-energiek album over het verstrijken van de tijd. En dat wordt gevierd met een vlammend live concert!

Trommelend en tetterend, schitterend en schetterend gaat De Kift over de verschrikkingen heen op zoek naar het goede. De verwoede tand des tijds te lijf, tot het einde van de schijf.

BAL is het elfde studio-album sinds De Kift in 1988 het licht zag, met wederom een rijk arsenaal aan instrumenten: naast gitaren, drums, trompetten en trombones, dit keer uitgebreid met strijkers, percussie, sax en nog veel meer. Voor de teksten werd geput uit werk van o.a. Armando, Büchner, Baudelaire, Bulgakov, Sandburg, Lucebert, Thomas, Tzara, Kerouac, Schwab, Breton en Zjoekovski.

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband. Vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met daarnaast een danige dosis gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. Een megamooie mix van magnetiserende muziek met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur. 

De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 tien studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland. Op de prominente website van Pitchfork refereerde Franz Ferdinand aan een recent optreden van De Kift samen met Rats On Rafts als “de beste act die we ooit op een festival hebben gezien”.

Komt dat horen, komt dat zien! Voorwaarts! Hoorwaarts!


Prijs: € 19,50 (incl. pauzedrankje)

Copyright 2012 Het Postkantoor - Reserveringsvoorwaarden - Disclaimer