PROGRAMMA

Martinuscollege - De mensenhater

Martinuscollege - De mensenhater

15 februari 2018 om 19:30


Sinds wanneer leven we in een wereld waarin we alles altijd mogen zeggen? Sinds wanneer leven we in een wereld waarin we kwetsend, arrogant en schofferend mogen zijn? Sinds wanneer leven we in een wereld waarin de realiteit geen werkelijkheid meer is?

Op 15 februari presenteren de leerlingen uit Havo 5 en Vwo 6 van het Martinuscollege in Theater Het Postkantoor hun eindexamenvoorstelling voor het vak Kunst (drama): De mensenhater. Het stuk is geschreven door de Franse toneelschrijver Molière. Voor de eindexamenvoorstelling heeft dramadocente en regisseuse van de voorstelling Lara Broekman een eigentijdse bewerking gemaakt.

De mensenhater gaat over een groep jonge mensen die zich staande probeert te houden in een maatschappij waarin de druk om je op een bepaalde manier te presenteren groot is. De thematiek in De mensenhater is verrassend actueel. Sociale media zoals Instagram en YouTube zijn het platform geworden waarop jonge mensen een mythevisering van zichzelf laten zien. Foto’s worden bewerkt om knapper, interessanter en vooral succesvol te zijn. Op YouTube zijn vloggers te zien die van fancy event naar spannende koffiemeeting gaan en zich laven aan het goede leven van glitter, glamour en lekker eten. Net als de groep jonge aristocraten uit het stuk van Molière. Deze werkelijkheid heeft volgens de toneelschrijver echter een beperkte houdbaarheid; de personages gaan aan het einde van het stuk allen ten onder aan hun zelf gecreëerde schijnrealiteit.

In De mensenhater wordt deze thematiek op een sprankelende manier onderzocht. Kom kijken naar twaalf jong volwassenen die deze tijdloze komedie presenteren op de plek waar realiteit en fictie samen komen: het theater.

Tekst:                               Molière
Bewerking en regie:         Lara Broekman
Spel:                                 Bidus Venmans, Jara Sneeboer, Lionel Bouman, Anita Hovenga,
                                         Liza Koppes, Björn Huisman, Jeltje Vriend, Riem Al Zubaidi,
                                         Nina van Polen, Hellen Jongeleen, Masja Rozier, Chiara Wessels

Lichtontwerp:                  Jordy Schaft

Techniek:                          Jordy Schaft en Kyle Pentney

 
Prijs: € 5,00

Copyright 2012 Het Postkantoor - Reserveringsvoorwaarden - Disclaimer